75 henvendelser har bonusmødregruppen i Odense fået siden den begyndte i april. Initiativtager Camilla Nyberg Rasmussen er overrasket over gruppens popularitet. Nu åbner hun for endnu et hold.

Odense: I april måned startede et nyt tilbud for kvinder. Kvinder, der er partner i en sammenbragt familie og deler børn på kryds og tværs. Tre møder har været afholdt, og bonusmødregruppen i Odense er populær. Der kan være 12 deltagere på holdet hver gang, og alle tre gange har holdet været fuldt booket.

- Jeg har fået i alt 75 henvendelser omkring gruppen. Der er mange, der forhører sig om det, og efterfølgende overvejer det, men bare det, at der vises så meget interesse, beviser, at der er et stort behov for en gruppe, hvor man kan snakke om de problemer, der kan være i en sammenbragt familie, fortæller 30-årige Camilla Nyberg Rasmussen, der er initiativtager og står for møderne.

Om bonusmødregruppen i Odense

Første møde í bonusmødregruppen var den 11. april.Det foregår i Mødrehjælpens lokaler på Tolderlundsvej 1 i Odense C den anden torsdag i hver måned fra 17.30 til 20.30. (Der er dog sommerferie lige pt.)

Konceptet startede i København i år 2005. Der findes også grupper i Aarhus, Skanderborg, Aalborg Falster, Fredensborg og Slagelse.Mødet styres af 30-årige Camilla Nyberg Rasmussen, som til hverdag bor i Taastrup på Sjælland med sin mand, deres fælles barn samt hans to børn fra et andet forhold. Camilla er selv født og opvokset i Haarby på Fyn.På hjemmesiden www.bonusmorgruppenodense.dk kan der læses mere om gruppen i Odense.

 

Bonusmødregruppen afholdes en gang om måneden i Mødrehjælpens lokaler i Odense. Initiativet er taget af Camilla Nyberg Rasmussen, der selv har benyttet og haft gavn af af en lignende gruppe i København. Hun har valgt at rejse til hendes hjemstavn en gang om måneden for frivilligt at køre bonusmødregruppen, som hun tidligere har beskrevet i Stiftstidende som "de forbudte tankers klub".

- Mange kvinder føler ikke, at de har andre steder at gå hen, så når jeg har mødt folk for første gang på møderne i Odense, oplever jeg ofte nogen, der græder. Simpelthen fordi de er så lettede over, at de har fået et sted at gå hen med deres problemer, siger Camilla Nyberg Rasmussen.

Tiden er til det

Den store efterspørgsmål på bonusmødrene i Odense og omegn betyder, at Camilla Nyberg Rasmussen snart starter et hold nummer to. Selv om hun til daglig bor i hovedstaden, er hun villig til at tage en ekstra månedlig tur til Fyn.

- Det er gået over al forventning. Der var en kvinde for et par år siden, der prøvede at starte en lignende gruppe op i Odense, men hun fik kun fem eller seks tilmeldinger, så at det er blevet så populært hos mig, kom som en overraskelse. Så jeg må prøve at efterkomme efterspørgslen, siger Camilla Nyberg Rasmussen, der endnu ikke har sat en dato på, hvornår bonusmødregruppe nummer to kommer i gang.

Camilla Nyberg Rasmussen mener gruppen er populær, fordi at hun først og fremmest har været god til at informere omkring gruppen. Men hun mener også, det skyldes, at tiden er til det.

- Der er i dag så mange sammenbragte familier, at behovet er vokset for at få et forum, hvor bonusmødre kan snakke ud. Og det er primært kvinderne der gør brug af tilbuddet. Mænd er ikke så gode til at sidde i en rundkreds og snakke om følelser, siger hun.

Nervøse for sladder

Camilla Nyberg Rasmussen har ikke kun planer om at starte et ekstra hold. En del af deltagerne har svært ved at fortælle om deres problemer overfor andre fremmede kvinder.

- Odense er ikke større, end at deltagerne kan møde nogen i bonusmødregruppen, de kender. Og det er der nogen, der er nervøse for. Nogle af kvinderne har mænd, der sidder i grimme retssager med ekskonerne. Møder de for eksempelvis en til møderne, som kender enten manden eller ekskonen, tør de måske ikke snakke, siger Camilla Nyberg Rasmussen.

Derfor vil Camilla Nyberg Rasmussen også lave individuelle samtaler.

I november er der også planlagt et foredrag, hvor kvinderne kan tage deres kærester eller mænd med, så mændene får et andet perspektiv end fra deres partner.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Bonusmor: - Jeg er blevet meget mere afslappet

Bonusmor: - Jeg er blevet meget mere afslappet