Jernbanemuseet efterlyser genstande og rejseminder til en kommende udstilling

Odense: Danmarks Jernbanemuseum søger genstande og rejseminder fra danskere, der har rejst med Interrail eller med de blå Wagons-Lits-vogne.

Genstandene og rejseminderne vil indgå i en ny udstilling, der omhandler danskere, der har rejst med de luksuøse blå vogne eller har været på Interrail. Udstillingen er planlagt til at åbne i marts 2017.

Museet efterlyser også efterkommere til danskere, der har rejst med Wagons-Lits.

Man siger, at rejser forandrer mennesker, og at man ikke er den samme, når man kommer tilbage. I udstillingen vil jernbanemuseet gerne belyse, hvilke forventninger de rejsende havde til rejsen, hvad de oplevede på selve rejsen, og hvilke minder de har fra rejsen.

Samtidig ønsker museet at vise nogle af de genstande, som danskerne havde med på turen. Museet eftersøger alle typer af genstande, der har relationer til rejserne. Måske du har gemt din rygsæk og din billet fra interrailturen, eller måske du har skrevet dine oplevelser fra Wagons-Lits-turen ned i en dagbog.

Genstande og interviews

- Fotografier er vi også meget interesserede i - og vi gør gerne de gamle papirfotografier digitale. Genstande, film og fotografier vil indgå i udstillingen eller i museets samling, lyder det fra Danmarks Jernbanemuseum.

Som også er interesseret i at høre din historie og nedfælde den. Disse erindringer hentes hjem ved interviews.

Hvis du ligger inde med noget, som du mener, museet kan bruge, kan du kontakte museumsinspektør Anna Back Larsen senest 4. april. Enten på mail: anbala@dsb.dk eller telefon 2468 2326.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.