Handicappede skal hædres på lige fod med alle andre

Ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen glæder sig over, at handicappede nu også er blevet indstillet til fortjenstmedaljer. Foto: Vibeke Volder.

Handicappede skal hædres på lige fod med alle andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har ikke hidtil været praksis at indstille handicappede medarbejdere fra Odense Værkstederne til Dronningens Fortjenstmedalje. Det er det nu, påpeger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL).

Hidtil har der ikke været tradition for at indstille medarbejdere fra Odense Kommunes beskyttede værksteder til Dronningens Fortjenstmedalje.

Nu er praksis ændret, og når der er jubilæer, der giver anledning til det, vil der blive søgt hos hoffet, forsikrer rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen (EL). 

- Om det skyldes, at det er nyt, at der gives den slags medaljer også til handicappede, eller om kommunen bare ikke har været opmærksom på det, skal jeg ikke kunne sige, men da vi opdagede, at man indstillede folk i andre kommuner, begyndte vi selvfølgelig også at gøre det, forklarer rådmanden. 

Sidste år indstiftede han en kommunal pris, da han og kommunen endnu var i den tro, at det kun var lang og tro tjeneste på det ordinære arbejdsmarked, der udløste en medalje. Nu er rådmanden meget tilfreds med, at medarbejdere fra Odense Værkstederne har modtaget hæderen fra kongehuset på lige fod med alle andre. 

- De er mennesker, der i lighed med alle andre har bidraget. De har slidt og slæbt i 40 til 50 år og har passet deres arbejde - de skal selvfølgelig anerkendes for det. Bare fordi man har et handicap, skal man ikke snydes for det. På Bregnevej er det jo folk, der laver montagearbejde for private virksomheder, så på den måde har de fortjent det i mindst lige så høj grad som alle andre. Udviklingen på handicapområdet er jo gået imod at anerkende, at der er tale om voksne mennesker, der kan og vil en masse og som har håb og drømme ligesom alle andre. De skal have lov at udleve dem, lyder det fra Brian Skov Nielsen. 

Handicappede skal hædres på lige fod med alle andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce