Han flygter til et nyt hjørne


Han flygter til et nyt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hang long: Kinesisk restaurant og take-away lukket af sundhedsmyndighederne

ODENSE: Den kinesiske indvandrer og restauratør Nang Ma er blevet så grundigt træt af sin nuværende husvært, at han har givet op og flytter til en ny adresse på hjørnet af Benediktsgade og Nyborgvej, hvor Restaurant MørbradKongen tidligere har ligget.

- Det er dyrt at bo her i Skt. Jørgensgade 116, og ejeren af huset har ikke sørget for, at taget og toiletforholdene er i orden. Derfor har jeg i dag måttet holde lukket, til nogle reparationer er blevet ordnet. Så kan jeg få lov til at holde forretningen åben på dispensation fra Fødevareregion Fyn, fortæller han.

I går var der et skilt i vinduet til hans restaurant "Hang Long", og her fremgik det, at der var lukket på grund af "bygning".

- Sundhedsmyndighederne har ikke lukket på grund af for eksempel dårlig hygiejne i køkkenet. Det er toilettet til kunderne, som ikke er i orden. Når det regner, kan det ikke bruges. Det pjasker ind gennem loftet, fordi taget er revnet og utæt. Desuden står et af toiletterne og vakler, og der er problemer med gulvet, siger han.

- I årevis har jeg kæmpet for at få ordentlige forhold, men intet er sket. Derfor er jeg blevet så træt af at være lejer, at jeg har købt en lukket restaurant og åbner "Hang Long" der i stedet for, siger Nang Ma.

Hang Long betyder "velkommen" på kinesisk, og Nang Ma har længe følt, at han ikke var velkommen i ejendommen, som han betaler 13.500 kr. for om måneden inklusive a conto varme.

- Det er dyrt, og jeg er skuffet over, at der aldrig er gjort noget for at reparere eksempelvis toiletterne. Så nu springer jeg ud i at købe selv, og jeg får 253 dejlige kvadratmeter i det nye hus. Som i forvejen har en del køkkenfaciliteter og møblement. Jeg glæder mig til at kunne åbne her 1. maj, siger han.

- Indtil er det vores forventning, at vi kan køre videre på dispensation, når de værste ting er ordnet, siger hans advokat Tim Lechl.

- Jeg kunne vælge at gå rettens vej, for at få gang i tingene. Det ville bare tage flere måneder, og til den tid er min klient ved at være ude af lejemålet og i gang med sin nye restaurant, siger advokatfuldmægtigen.

Nang Ma kom til Danmark for en snes år siden. Han har altid klaret sig selv, og misundelse har bragt ham i konflikt med loven et par gange. Han er bl.a. blevet overfaldet af en notorisk voldsmand, som han kørte over i sin bil, da han selv følge sig truet. Det blev han dømt for.

Han flygter til et nyt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce