Hærværk i børnehaver: SSP-folk går til unges forældre

Tommy Holst er sekretariatsleder for SSP Odense. Privatfoto

Hærværk i børnehaver: SSP-folk går til unges forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsats handler både om gruppen og de enkelte unge. Og nogle sager bliver overgivet til politiet, siger SSP-leder.

SSP i Odense er gået ind i sagen om hærværket mod institutionerne i Vollsmose.

Ifølge Tommy Holst, sekretariatsleder af SSP Odense, er man i gang med at finde adresser på ballademagerne for at kontakte deres forældre.

- Noget af indsatsen er målrettet adresserne, noget er målrettet gruppen og andet den enkelte unge. Når vi har identificeret en ung, har vi nogle relationsmedarbejdere, som banker på døren hos mor og far og tager en konfrontationssamtale. Nogle er kendte i børn- og ungesager med en sagsbehandler, andre er ukendte.

- I andre situationer tager politiet de unge for hærværk og kører en sag, hvor kommunen bliver inddraget. Vi arbejder på alle tre niveauer, siger Tommy Holst.

Hærværket har stået på i et par måneder, men SSP - et samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi - er for nyligt gået ind og har samlet aktørerne til et møde og holder et nyt om en måned for at følge op på indsatsen, som både retter sig mod de fysiske rammer, gruppen af unge og de enkelte børn.

Institutionerne i Vollsmose oplever hærværket som et tilbagevendende fænomen om foråret, når et nyt kuld af unge mærker varmen og vil ud og prøve nogle ting af på begge sider af linjen mellem rigtigt og forkert. Men Tommy Holst ser ikke et fast mønster.

- Jeg ved ikke, om det er værre i år. Jeg har ikke et billede af en fast cyklus, men vi ved, at det dukker op ind i mellem, hvor børn og unge løber rundt. Vi kan ikke lave en fast plan, da vi ikke kender deres adfærd i byen. Mange opfører sig ordentligt, men nogle har en uacceptabel adfærd. Vi kan ikke lave en indsats på forhånd, men bruger vores systematik og samler alle ressourcer, som det sker nu, siger han.

Hærværk i børnehaver: SSP-folk går til unges forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce