Anmeldelser skal indeholde et tip om en konkret gerningsmand. Ellers prioriterer Fyns Politi opklaring af masseslagsmål og vold.

Fyns Politi registrerer blot anmeldelser om hærværk på legepladserne i Vollsmose. Ifølge vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra almen efterforskning ved Fyns Politi prioriterer ordensmagten andre sager højere - eksempelvis masseslagsmålet i Vollsmose tirsdag aften, hvor en større gruppe brugte kniv og hammer mod hinanden.

- Det skal være meget konkret, før nogen hos Fyns Politi arbejder med sager om hærværk mod legepladser. Ellers bliver de henlagt med det samme, siger Per Lydiksen Laursen.

- Hvad gør I ved disse anmeldelser?

- Der skal være en henvisning til en mulig gerningsmand, før vi tager fat i det, eller også skal det dreje sig om hærværk for flere hundrede tusinde kroner eller være politisk motiveret. Indgangsvinklen er, at vi registrerer anmeldelser om hærværk, og det er så det. Vi bruger mange kræfter på en sag som den fra tirsdag aften, og det er et prioriteringsspørgsmål, og hærværkssagerne står ikke særligt højt, hvis ikke det er politisk eller systematisk, siger Per Lydiksen Laursen.

Han erkender, at hærværk mod legepladser hurtigt kan løbe op som det er sket ved børnehuset Bøgelunden.

- De skal ikke bøje meget eller ødelægge meget, før pengene rasler ud af kassen. Men vi går ind i sagen, hvis de kommer med oplysninger fra eksempelvis boligforeningerne, siger Per Lydiksen Laursen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
24
Børn ødelægger for 100.000 kr.: Børnehaver i Vollsmose plaget af hærværk

Børn ødelægger for 100.000 kr.: Børnehaver i Vollsmose plaget af hærværk

1
Hærværk i børnehaver: SSP-folk går til unges forældre

Hærværk i børnehaver: SSP-folk går til unges forældre