Hærgede Hjallese-området: 27-årig idømt fængselsstraf for 22 indbrud og et forsøg

Retten i Odense straffede en særdeles flittig indbrudstyv med et år og fem måneders fængsel. Anklageren havde procederet for tre års fængsel. Foto: Michael Bager.

Hærgede Hjallese-området: 27-årig idømt fængselsstraf for 22 indbrud og et forsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 27-årig mand skal i fængsel i et år og fem måneder, efter han torsdag blev fundet skyldig og dømt for 22 indbrud samt et forsøg på indbrud. Han var tiltalt for yderligere syv indbrudsforsøg, som retten frifandt ham for.

Et år og fem måneders fængsel. Sådan lyder straffen til en 27-årig mand, som Retten i Odense torsdag fandt skyldig i en lang række indbrud.

Manden, der blev anholdt i november, blev dømt for 22 indbrud og et forsøg herpå, mens retten frifandt ham for syv andre forsøg på indbrud. Alle indbrud blev begået i Hjallese på nær ét, som blev begået i det centrale Odense. Dengang havde den 27-årige også bopæl i byen.

Efter anholdelsen efterlyste politiet ejerne til en række formodede koster fundet i mandens hjem, og ifølge anklager Daniel Dokkedahl har borgernes henvendelser hjulpet med at løfte bevisbyrden.

- Det er primært forsøgene, han er blevet frifundet for. Ved indbruddene har de forurettede i rigtig mange tilfælde kunnet pege koster ud, som er fundet i hans lejlighed.

Anklageren skønner, at omkring halvdelen af kosterne er blevet genkendt af deres retmæssige ejere.

Gik efter tre års fængsel

Daniel Dokkedahl fortæller, at han gik efter omkring tre års fængsel til indbrudstyven, hvis forbrydelser efter anklagerens opfattelse kunne takseres efter straffelovens paragraf om grov berigelselskriminalitet. Det var retten dog ikke enig i.

- Det var en juridisk vurdering, og retten mente ikke, at indbruddene havde en grov karakter, fordi det ikke var nøjere planlagte og organiserede indbrud. Han gik ud og fandt remedier i garagen ved de forurettede og brød ind og tog det, han kunne finde.

Alligevel er anklageren tilfreds med straffen, som ligger tæt på strafferammen på halvandet års fængsel, når nu der ifølge retten ikke var tale om grov berigelseskriminalitet.

Tænker du, det kan ende med en ankesag?

- Jeg vil gå hjem og nærlæse dommen, men jeg tror ikke, det er en egnet ankesag. Hvis der skulle ændres noget, skulle landsretten fælde dom i alle forhold, og det tror jeg ikke ville ske i de forhold, hvor der ikke er dna fra forurettede eller genkendt koster, siger anklageren, som vurderer, at der ved indbruddene er stjålet værdier for i omegnen af 300.000 kroner.

Den 27-årige mand erkendte enkelte af forholdene. Han valgte at modtage dommen.

Hærgede Hjallese-området: 27-årig idømt fængselsstraf for 22 indbrud og et forsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce