Hårdt arbejde betaler sig: Eydes har byens bedste brunch

Thomas Mølgaard Jensen til venstre har været en del af Eydes-holdet de sidste mange år. Som det ofte går med personalet, bliver man nemlig hængende, når først Allan Gram har ansat en. Foto: Klaus Knakkergaard

Hårdt arbejde betaler sig: Eydes har byens bedste brunch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eydes har ifølge Ugeavisen Odenses læsere byens bedste brunch, men der findes stadig folk, der ikke ved, at stedet overhovedet laver mad.

De fleste ved, hvor svært det kan være at ændre en vane, rutine eller fastlåst opfattelse. Forestil dig så den opgave, det er ændre andres.

Det var den udfordring, Allan Gram påtog sig i 2001, da han overtog Eydes Kælder i Odense. Helt præcist lå udfordringen i at ændre den opfattelse, byen havde af stedet. Allan Gram ville drive et spisested, men byen anså stedet som et værtshus.

- Det har krævet en del arbejde at ændre bevidstheden. Vi møder stadig folk, der ikke ved, at vi faktisk er et spisested. Men det er vi, og det har vi været, siden jeg overtog, men det har virkeligt været en opgave at slå fast, fortæller Allan Gram.

Noget tyder dog på, at det er lykkes nu. Eydes Gastro Pub, som steder hedder nu, løb med prisen for "Bedste Brunch" ved Ugeavisen Odenses Best of Odense i slutningen af oktober.

- Og den betyder virkelig meget, fordi den understreger, at vi er lykkes med at ændre opfattelsen blandt folk. At det store arbejde og vores strategi er er lykkes, fortæller Thomas Mølgaard Jensen, der som bestyrer gik på scenen i Odense Teater for at modtage prisen, da den blev uddelt.

Strategien har været at skabe et folkeligt sted med plads til alle, lyder det fra Allan Gram.

- Maden skal være til at forstå, og vi skal servere den i øjenhøjde med vores gæster. Det er det vigtigste. Jeg tror også, at det er derfor, vores brunch er så populær. Fordi har meget stor fokus på alt det omkring maden også. Af samme grund er det ikke erfaring, vi kigger på, når vi ansætter. Det er langt mere personligheden og lysten til at give en oplevelse. Det er meget vigtigere for os, fordi det er vigtigt for vores gæster, fortæller han.

Eydes Gastro Pub
Kongensgade 31AGastropub med folkelig stemning og rustik mad.

Søndag-onsdag: 9-23

Torsdag: 9-24

Fredag-lørdag: 9-03

 
Nogle tror fejlagtigt, at der kun serveres øl fra den store bar - faktisk forholder det sig stik modsat. Foto: Klaus Knakkergaard
Nogle tror fejlagtigt, at der kun serveres øl fra den store bar - faktisk forholder det sig stik modsat. Foto: Klaus Knakkergaard

Flere kvinder

Og brunchen er populær, viser tallene. Cirka 5000 gæster lægger hver måned vejen forbi for at gå ombord i den kombinerede morgenmad og frokost.

- Jeg tror, at vi har ramt en god balance mellem pris og kvalitet. Vores brunch er hjemmelavet, så du kan være sikker på, at maden er god. Samtidigt har vi en fast pris, hvor alle kan være med. Og det mener vores gæster så åbenbart også, siger Allan Gram med henvisning til Best of Odense-prisen.

Derfor anser han heller ikke den skærpede konkurrence i Odense som et problem. Det er ingen hemmelighed, at gastro-bølgen stadig skyller ind over byen, men det er ifølge Allan Gram kun postivt.

- Det skaber opmærksomhed om byen og om det at spise ude. Vi ved, hvad det er, vi kan, og det er det, vi koncentrerer os om. Vi laver ikke kunst på tallerkenen, vi laver den folkelige oplevelse med plads til alle, siger han.

Udover at ændre opfattelsen af Eydes fra at være et værtshus til et spisested, har det også været et bevidst mål at få flere kvinder ind i lokalerne i Kongensgade. De har nemlig typisk været domineret - voldsomt domineret - af mænd. 90 procent for at være helt nøjagtigt.

- Det var måske, fordi den gamle opfattelse af Eydes hang ved. Det besluttede vi at ændre, og i dag er 75 procent af vores frokostgæster faktisk kvinder, siger Allan Gram.

Og en del af dem kommer for en ting: Byens bedste brunch.

Hårdt arbejde betaler sig: Eydes har byens bedste brunch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce