Haarder kræver klar besked fra Mentiqa

Den seneste tid har været turbulent for Mentiqaskolen i Odense. Bestyrelsesmedlemmer har trukket sig, forældre har taget deres børn ud af skolen, og ledelsen har sygemeldt sig.
Foto: John Fredy

Haarder kræver klar besked fra Mentiqa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningsminister stiller kritiske spørgsmål til de omdiskuterede skoler.

ODENSE: Undervisningsministeriet vil til bunds i, hvad der rent faktisk foregår på landets Mentiqaskoler for særligt begavede børn, hvoraf den ene skole ligger i Odense.

Skolerne er den seneste tid blevet beskyldt for en udemokratisk og Tvind-agtig opbygning, samt for ikke at leve op til kravene i en lang række andre forhold.

I Odense har det ført til, at flere bestyrelsesmedlemmer har trukket sig i protest, samt at skolens ledelse er sygemeldt på ubestemt tid. En større gruppe forældre har trukket deres børn ud af skolen.
Foto: John Fredy

Tvivl om uafhængighed

I et brev, der er sendt til bestyrelserne på samtlige Mentiqaskoler, og som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, kræver ministeriet svar på en lang række kritiske spørgsmål.

Ud over at Undervisningsministeriet kræver en række dokumenter såsom samtlige bestyrelsesreferater fra alle skoler tilsendt, retter opmærksomheden sig især mod Mentiqaskolernes indbyrdes afhængighedsforhold.

Uafhængighed er et krav for at leve op til Friskoleloven og dermed være berettiget til økonomisk støtte, men Mentiqaskolerne mistænkes for reelt at være underlagt samme meget stramme koncept og blive styret af den samme snævre kreds af personer med skolestifter Pernille Buch-Rømer i spidsen.

Rod i økonomien

Hver enkelt Mentiqaskole skal nu dokumentere og redegøre for en række forhold, der skal belyse, hvordan magtstrukturerne i skolekæden reelt er opbygget. Samt give svar på hvem der bestemmer, hvilke elever der skal optages på skolen.

Ligeledes stiller Undervisningsministeriet en lang række kritiske spørgsmål til pengesagerne på skolerne.

Både hvad angår løn- og ansættelsesforhold for personalet, men også i forhold til stifteren bag alle Mentiqaskolerne, Pernille Buch-Rømer.

For eksempel kræver ministeriet oplysninger om, hvorvidt Pernille Buch-Rømer har betalt fuld pris for at have sit eget barn gående som elev på skolen. Ministeriet kræver også oplysninger om, hvilken betaling hun modtager for, at skolerne bruger navnet Mentiqa og anvender hende som tilknyttet konsulent, samt svar på, hvorvidt Pernille Buch-Rømer har rejst for skolens penge, og hvilken betaling, hun eventuelt har fået for det.

Mentiqaskolerne skal have svaret på spørgsmålene inden 4. juli.

Kan miste tilskud

Skønner undervisningsministeren ikke, at Mentiqa lever op til lovkravene, så kan skolernes tilskud blive standset, og tidligere udbetalt tilskud kan kræves tilbagebetalt.

Det årlige tilskud udgør cirka 40.000 kroner per elev.

Haarder kræver klar besked fra Mentiqa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce