En af embedsfolkene omkring Den Grønne Boks mener ikke, redegørelsen viser det fulde billede af forløbet med boksens placering og stigende flytteomkostninger

Odense: Som konsulent på projektet var han tæt på arbejdet med den omdiskuterede grønne boks på I. Vilhelm Werners Plads bag rådhuset.

Og han er alt andet end begejstret for den redegørelse, Odense Kommune har leveret for at give svar på, hvordan Den Grønne Boks endte med en levetid på kun fire måneder ved rådhuset - og ikke mindst hvordan regningen for at flytte boksen kunne stige fra 100-150.000 kroner til 820.000 kroner.

- Redegørelsen går fuldstændig uden om den vigtigste pointe: At placeringen af boksen er dikteret fra rådmandsniveau, siger Jeff Deleuran Hansen.

Han har tidligere i avisen forklaret, hvordan han selv skrev en mail med argumenter imod rådhusplaceringen, og at den mail nåede direktøren i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Jeff Deleuran Hansen fremhæver også en anden mail, han selv modtog fra en chef om I. Vilhelm Werners Plads.

- Steen vil ikke have andre placeringer, lød det.

Avisen har set begge mails.

- Som en af de involverede embedsmænd blev jeg dikteret ikke længere at beskæftige mig med alternative placeringer til boksen, fordi rådmanden ikke ville have andre placeringer, siger Jeff Deleuran Hansen.

- Derfor er det ikke embedsværkets skyld, at boksen kom til at ligge på I. Vilhelm Werners Plads. Både By- og Kulturforvaltningen og Beskæftigelses- og Socialforvaltningen har peget på, at det var en dårlig idé, understreger han.

- Uanset om det er 100.000 eller 800.000 kroner, så skal de opføre sig ordentligt for borgernes penge.

Beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K) påpeger, at han bad forvaltningen om at undersøge Jeff Deleuran Hansens kritik, da han første gang lagde den frem i mandagens avis.

- Og det notat og direktørens udtalelser i fredagens avis synes jeg meget fint forklarer, at sagen ikke hænger sammen, som den tidligere medarbejder forsøger at fremstille den, siger han.

Ifølge redegørelsen vidste rådmanden ikke mere end de øvrige politikere i Beskæftigelses- og Socialudvalget. Så ingen på politisk niveau kendte altså til de stigende flytteomkostninger, lyder konklusionen.

Direktør René Junker har tidligere forklaret, at han ikke lod argumenterne mod en grøn boks ved rådhuset gå videre til Steen Møller.

- Det var rent administrativt, har han sagt.

Ifølge redegørelsen har forløbet og beslutningerne omkring Den Grønne Boks været præget af dårlig kommunikation og misforståelser mellem to forvaltninger og også internt i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Jeff Deleuran Hansen sagde selv - uafhængigt af sagen - sin stilling op i forvaltningen og er i dag selvstændig.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.