Antallet af asiatiske og særligt kinesiske gæster stiger markant i H.C. Andersens Hus

Odense: Hvis man i løbet af sommeren slog et smut forbi H.C. Andersens Hus eller måske HCA-paraden i Lotzes Have lige ved siden af, kunne man godt fornemme det.

Og nu kan det aflæses sort på hvidt. H.C. Andersens Hus er blevet en rigtig kinesermagnet.

Hver syvende besøgende i H.C Andersens Hus kommer nu fra Asien, hvilket er en klar fremgang i forhold til 2014, hvor det var hver tiende gæst.

Og det er særligt kineserne, der i stigende grad har fået øjnene op museet.

I hele 2014 besøgte 4267 kinesere museet. Dette tal er nu vokset, således der allerede i de første 36 uger af 2015 er 7.843 kinesere, der har indløst billet.

Samme tendens gør sig i øvrigt gældende i H.C. Andersens Barndomshjem.

- Netop det at finde vej rundt i Odense til de mange H.C. Andersen-relaterede steder og oplevelser har været en udfordring for flere af byens besøgende. Jeg tror, at vores nye rute med fysiske markeringer af fodspor i belægningen, har været med til at afhjælpe den udfordring, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Herudover tilbyder vi nu gratis adgang til Barndomshjemmet, når man køber billet til H.C. Andersens Hus. Det har uden tvivl været med til at øge opmærksomheden på, at H.C. Andersens Odense er mere og andet end H.C. Andersens Hus.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune