HCA-pris: Forfatterprogram uden forfatter

Hende her må fynboerne kigge langt efter. Forfatteren Dame A.S. Byatt er for syg til at komme til Odense, men det betyder ikke, at prisfesten ikke bliver markeret i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

HCA-pris: Forfatterprogram uden forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om den engelske forfatter Dame A.S. Byatt ikke selv er i stand til at rejse til Odense, er der arrangeret en festlig dag, når hun modtager den internationale Hans Christian Andersen Litteraturpris.

Showet skal gå videre, selv om hovedrollens indehaver er blevet syg. Sådan kan man sige om den internationale Hans Christian Andersen Litteraturpris, der i år bliver uddelt i Odense for sjette gang, og som den verdensberømte britiske forfatter dame A.S. Byatt er udset til at få.

Ikke tidligere er priskomitéen løbet ind i den udfordring, at modtageren ikke er i stand til at dukke op, og selv om det sker i år, får det ikke nogle konsekvenser for det meste af programmet. Der er stadig to forskellige arrangementer på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus og på SDU, som der plejer at være. Desuden vil der være en afsløring af navneplade med A.S. Byatts navn (Antonia Susan Byatt) - en såkaldt navneplaque - i H.C. Andersens Hus, selv om det slet ikke findes i den form, de øvrige fem prismodtagere har set det i.

To dages fejring

Programmet ser sådan ud:

Søndag 28. oktober 2018 kl. 10.30 i Borgernes Hus:

Introduktion til og præsentation af A.S. Byatts forfatterskab og dets betydning i lyset af inspirationen fra H.C. Andersen ved lektor, ph.d. Søren Frank, SDU. Oplæsning af afsnit fra forfatterens storsælgende roman, "Besættelse", af skuespiller og medlem af priskomitéen Ellen Hillingsø. Arrangementet kræver tilmelding.

Mandag 29. oktober kl. 11:

By- og kulturrådmand Jane Jegind og museumsinspektør Ejnar Askgaard fra Odense Bys Museer tager imod priskomitéen samt forhenværende redaktør Johannes Riis fra Gyldendal, som deltager på vegne af prismodtageren. Arrangementet er ikke-offentligt, og det plejer det heller ikke at være.

Mandag 29. oktober kl. 13:

SDU's lektor Søren Frank og litteraturprofessor Anne-Marie Mai fortæller om forskellige sider af Byatts forfatterskab. Skuespilleren Ellen Hillingsø læser både op af fortællinger af Dame A.S. Byatt og H.C. Andersen, hvorefter SDU er vært ved en reception.

Arrangementet kræver tilmelding.

HCA-pris: Forfatterprogram uden forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce