HCA-Marathon: Sådan bliver den nye 10 km-rute

Sådan ser den nye rute ud på 10 kilometer til H.C. Andersen Marathon. Kort: HCA-Marathon

HCA-Marathon: Sådan bliver den nye 10 km-rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du ikke til hverken en halv eller hel maraton kan du i år også nøjes med 10 kilometer, som får sin helt egen start på Flakhaven og ender som alle andre på atletikstadion.

Odense: Måske synes du, en halvmaraton er for lang og at en helmaraton er helt ude i skoven. Men så tag ind til centrum og start på en helt ny rute fra Flakhaven.

Sådan lyder det nemlig fra H.C. Andersen Marathon, som i år finder sted for 18. gang søndag den 1. oktober - og nu med en helt ny distance på 10 kilometer.

- Løb er danskernes foretrukne motionsform, og med den kortere rute på 10 kilometer får de mindre rutinerede løbere også mulighed for at være en del af den store og eventyrlige løbefest i år, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden og i øvrigt tidligere direktør for Odense Zoo.

Men hvad har Nordea-fonden med HCA-Marathon vil mange spørge? Jo, med støtte fra Nordea-fonden i tre år har HCA-Marathon nemlig nu mulighed for at tilbyde den nye distance, ligesom den vil bakke op om kampagnen "Bevæg dig for livet".

Tanken er, at deltagerne på den korte distance skal løbe de sidste 10 kilometer, som de "rigtige" maratonløbere også gør det, men det kommer ikke til at ske samtidigt.

Starten kommer til at foregå fra Flakhaven i Odenses centrum med samme starttidspunkt klokken 10 som maratonløbet, og ender som alle de øvrige distancer på atletikstadion i Bolbro.

Som deltager til "Løb de sidste 10 km" møder man op på Flakhaven, hvor det er muligt at aflevere sin bagagepose. Fra Flakhaven vil bagagen blive transporteret til Odense Idrætspark, hvor der er bade- og omklædningsfaciliteter. I målområdet vil deltagerne på den nye distance blive serviceret med forplejning i form af æble, energibar, vand, energidrik, yoghurt og en pilsner.

På søndag den 2. juli måles ruten officielt op, da ruterne til såvel halv- og helmaraton også skal opmåles igen, da der bliver små korrektioner på de to distancer, fordi det på grund af letbanebyggeri og byomdannelse i år ikke er muligt at løbe på Fisketorvet.

HCA-Marathon: Sådan bliver den nye 10 km-rute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce