HCA-Marathon: Over halvdelen af løberne kommer udefra

Næsten 7 ud af 10 deltagere i HCA Marathon kommer udefra, og det gør Odenses bymaraton til en international begivenhed. Om godt en måned finder det sted for 19. gang i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

HCA-Marathon: Over halvdelen af løberne kommer udefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om der stadig er mere end en måned til H.C. Andersen Marathon i Odense ser antallet af deltagere meget pænt ud. Hele 65 procent af dem er deltagere, som ikke bor på Fyn.

Når den 19. udgave af HCA Marathon finder sted søndag den 30. september i Odense er størstedelen af deltagerne folk, der kommer udefra og ikke har bopæl på Fyn.

Det fremgår af de foreløbige tilmeldinger, som det fynske maraton har fået.

Sidste år kom deltagerne fra 47 nationer, og kigger man på de to lange distancer, dvs. halvmaraton og maraton, kommer hele 65 procent af deltagerne ikke fra Fyn. Af de resterende 35 procent kommer 24 procent fra Odense og 11 procent fra resten af Fyn.

- Vi oplever en stigende interesse for vores arrangement, der sidste år havde en deltagerfremgang på cirka 1500 løbere. P.t. er deltagerantallet allerede rigtig flot og ligger langt foran samme tidspunkt sidste år. Vi tager dette som tilkendegivelser for, at vi præsterer at lave et velgennemført arrangement, som tiltrækker løbere fra hele verden, og som sætter Odense på mange eliteløbere og motionisters landkort, siger løbsdirektør Torben Simonsen, HCA Marathon.

HCA Marathon
HCA Marathon afvikles i år søndag den 30. september.

Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, halvmarathon, 10 km og MiniMarathon over 4,2 km.

Alle løb starter klokken 10.00 undtagen MiniMarathon, som afvikles fra klokken 14.00.

Fortræningen frem mod HCA Marathon og halvmarathon for alle interesserede er i fuld gang. Det gratis tilbud foregår hver søndag klokken 9 fra Ansgars Anlæg.

HCA Marathon er støttet af Nordea Fonden i 2017, 2018 og 2019.

DM i maraton

Når løberne sidst i september sendes af sted ud på de forskellige distancer bliver det også med opbakning fra Dansk Atletik Forbund.

- Vi har for 13. gang indlagt danske mesterskaber på den klassiske distance for såvel seniorer som masters i vores løb. Også i 2019 vil danmarksmesterskaberne i maraton blive afviklet i Odense i forbindelse med den 20. jubilæumsudgave af HCA Marathon. Dette giver HCA Marathon særstatus på nationalt plan, og det er fortsat en stor glæde at kunne se de bedste danske løbere dyste med en række af vores lokale deltagere. Sammen med det traditionelt stærke elitefelt vil kampen om DM-medaljer tilføre HCA Marathon netop den ekstra dimension, som vi gerne ser løbet bevarer, siger løbsdirektøren.

Ud over de klassiske distancer på den hele og halve maratondistance tilbyder HCA Marathon igen i år en 10 km under navnet "Løb de sidste 10", som omfatter en strækning fra Flakhaven til mål på Atletikstadion.

- Nyskabelsen fra 2017, som blev mulig blandt andet med støtte fra Nordea-fonden, er et tilbud til den almindelige motionist, der gerne vil løbe i Odense by. Lidt langtidsplanlægning af ens træning kunne være at løbe 10 km i år, halvmaraton næste år og maraton i 2020, siger Torben Simonsen.

Løbsrute i opgravet by

En af løbsdirektørens store udfordringer er løbsruten, der kan være ganske svær at tilrettelægge i en by under forandring med mange vejprojekter.

- Vi skal måle ruterne op hvert år, og de skal godkendes af Dansk Atletik Forbund med henblik på mesterskaber og eventuelle rekorder. Det er igen lykkedes at lave en fin og hurtig rute, og vi lever fuldt ud op til ryet som Nordens hurtigste asfalt. Samtidig ved vi, at HCA Marathon er et godt sted at debutere på de 42 km. Løbet er nemt at overskue, nemt at komme til, og det hele er knap så hektisk som i de største storbyløb, siger Torben Simonsen.

HCA-Marathon: Over halvdelen af løberne kommer udefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce