På førstepladsen til HCA Marathon blev Fikadu Kebebe Debele fra Etiopien.

Fikadu Kebele Debele fra Etiopien var første mand, der løb over målstregen til HCA Marathon på 42,2 kilometer.

Med en tid på 2 timer, 15 minutter og 20 sekunder vandt han dermed førstepladsen.

HCA Marathon har målt Fikadu Kebele Debeles gennemsnitshastighed til at være 18,71 kilometer i timen. Det vil sige, at han i gennemsnit har løbet en kilometer på 3 minutter og 12 sekunder.

Ny dansk mester

I DM Marathon var det den danske 33-årige Jesper Faurschou fra Herning Løbeklub med en løbstid på to timer, 19 minutter og 59 sekunder.

Hans gennemsnitshastighed var 18,09 kilometer i timen - altså har det i gennemsnittet taget ham tre minutter og 19 sekunder at løbe en kilometer.

Flere førstepladser

På førstepladsen til ½ Marathon Kvinder kom 19-årige Beneshi Tamene fra Malmö. Hun slog løbsrekorden, da hun gennemførte maratonet på en time, 14 minutter og 26 sekunder.

Det var 33-årige Steffen Massaro fra Danmark, der blev nummer et i ½ Marathon Mænd med en løbstid på en time og ni minutter.Hans gennemsnitshastighed var 18,35 kilometer i timer. Det vil sige, at han har tilbagelagt en kilometer på tre minutter og 16 sekunder.

Fikadu Kebebe Debele kommer i mål

Fikadu Kebebe Debele løber ind på atlektikstadion

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
2
Se startbillederne: HCA Marathon indtager Odense

Se startbillederne: HCA Marathon indtager Odense

Ny løbsrekord: HCA halvmaraton for kvinder

Ny løbsrekord: HCA halvmaraton for kvinder

LIVE-TV: HCA Marathon ved målstregen

LIVE-TV: HCA Marathon ved målstregen