HCA-Festspil: Albert er kejser i både Eventyrhaven og Den Fynske Landsby

14-årige Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen er en af et halvt dusin drenge, der hen over sommeren medvirker i både H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby og H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven. Her under en pause fra en prøve i landsbyen. Foto: Nils Svalebøg

HCA-Festspil: Albert er kejser i både Eventyrhaven og Den Fynske Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang er det praktisk muligt at spille med i både H.C. Andersen Festspillene og i H.C. Andersen Paraden, og det er der en del, som gør.

Det er ganske vist, at intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Således er det godt for H.C. Andersens Festspillene i Den Fynske Landsby, at H.C. Andersen Paraden efter flytningen fra Lotzes Haves til Eventyrhaven har indskrænket det daglige antal forestillinger fra tre til to.

Det betyder nemlig, at raske drenge med sans for eventyr og skuespil kan nå at være med begge steder. Ja, og raske piger med for den sags skyld, men i det aktuelle tilfælde er det et halvt dusin drenge, som efter paradens sene klokken 13-forestilling springer på cyklen og drøner fra Eventyrhaven til Den Fynske Landsby for at være på plads til festspillenes daglige forestilling klokken 16.

En af dem er 14-årige Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen, der er kejser uden klæder i paraden og spiller en håndfuld roller i festspillenes "Lille Claus og store Claus", der har premiere onsdag og spiller dagligt frem til 11. august.

- I uge 31 og 32 er jeg med begge steder, fortæller Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen, som bare er vild med skuespil og allerede har Hollywood-drømme.

Festspil i landsbyen
H.C. Andersen Festspillene har premiere på årets forestilling, "Lille Claus og store Claus" onsdag klokken 16.

Forestillingen spiller på Den Fynske Landsbys amfiscene hver dag klokken 16 til og med 11. august.

Billetterne koster 130 kroner for voksne og 70 kroner for børn (3-13 år). De giver både adgang til forestillingen og til Den Fynske Landsby.

Der er tradition for en gæste-åbningstaler til premieren, som jo finder sted onsdag d. 18. juli klokken 16. I år er det energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, der som en mangeårig ven af festspillene byder velkommen.
Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen ses lige til højre for Torben Iversen i midten som kejseren uden klæder i Eventyrhaven. Foto: Michael Bager
Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen ses lige til højre for Torben Iversen i midten som kejseren uden klæder i Eventyrhaven. Foto: Michael Bager

Kejser med mere

Efter sommerferien skal Albert begynde i 9. klasse på Odense Friskole, og det bliver efter en ferie, der er fløjet af sted.

- Jeg var med familien i Sverige i den første uge af sommerferien, hvor jeg holdt fri fra paraden, men ellers går hele ferien med paraden og festspillene, og det er det, jeg allerhelst vil, siger han.

I Alberts optik handler glæden ved skuespil meget om at optræde og blive genkendt uden for scenen. Men det er mindst lige så meget det sociale, der tæller.

- Jeg klarer mig fint i skolen, men jeg har haft svært ved at finde noget at være sammen med de andre om socialt. Det sociale samvær har jeg fundet i skuespil, hvor paraden og festspillene har givet mig nye venner, siger Albert, som i øvrigt ikke har det med skuespil helt fra fremmede, idet hans far er lyddesigner på Odense Teater.

Albert har været i H.C. Andersen Paraden i tre år og debuterer i år i H.C. Andersen Festspillene, hvor han skal være kejser uden klæder, som er skrevet ind i handlingen i "Lille Claus og store Claus", samt bager, trold, præst og dansedreng.

- Det sværeste er at nå at klæde om. Det er jeg ikke så hurtig til, siger Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen.

Store ambitioner

Som helt lille lavede Albert dukketeater med selvgjorte dukker samt diverse musiknumre derhjemme. Han har været med i Teaterskolen Toppen i seks år og altså i HCA Paraden i tre år. Og han er ikke et sekund i tvivl om, at skuespilvejen skal forfølges.

10. klasse vil han tilbringe på vestfynske Viby Efterskole, der er specialiseret i musik, dans og teater. Derefter er odenseanske Flow-hf og musicalakademiet i Fredericia på ønskelisten, og længere ude i fremtiden findes drømmen om Amerika og navnet på en filmplakat.

- Selv om mine forældre selvfølgelig siger, at jeg er for ung til at lægge mig helt fast, og at jeg bør have en plan B, siger Albert. Som tror på, at man skal forfølge sine drømme.

Men foreløbig gælder det altså en hæsblæsende sommer. Han har haft fri et stykke tid fra HCA Paraden for at følge prøverne hos festspillene. Men i næste uge og næste uge igen går han all in og spiller med begge steder. Som kejser af både Eventyrhaven og Den Fynske Landsby.

Han har allerede lagt sig fast på sin fortolkning af kejseren uden klæder i Eventyrhaven.

- Det er en fed rolle, som man kan spille på sin helt egen måde. Jeg spiller ham som en dum person, der er fornem, bedrevidende og tror, han selv er klog, siger Albert, der glæder sig til at prøve kræfter med festspillene, hvor det hele er mere stramt koreograferet og kompliceret, fordi der er betydeligt flere medvirkende.

Han ser frem til et par travle uger med flittig brug af cyklen til og fra de forskellige kunstneriske udfordringer.

- Sommerferien kommer til at forsvinde lige sådan her, siger Albert Valdemar Malmose Fiellau Nikolajsen og laver et fingerknips i luften.

HCA-Festspil: Albert er kejser i både Eventyrhaven og Den Fynske Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce