HCA Festivals: Tre tip til mandag


HCA Festivals: Tre tip til mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Digital skattejagt i HCA's dåbskirke
Sankt Hans Kirke inviterer på skattejagt i HCA's fødekirke. Arkivfoto: Niels Mogens Svalebøg.

Som far til tre drenge på 8,8 og 7 år, er HCA Festivals for mig i høj grad børnenes festival. Ungerne skal kende til den store digter, der blev født i deres egen fødeby.

Derfor kunne mandagen starte med et besøg i Sankt Hans Kirke, der kl. 12 inviterer indenfor til skattejagt. Kirken er H.C. Andersens dåbskirke, ligesom den er mine drenges dåbskirke. Her udleveres et skattekort, som skal bruges i jagten på de spændende historier gemt kirkens kringelkroge. Børnene guides rundt ved hjælp af opgaver og QR-koder, som viser små film på mobilen. Der er præmier, når opgaverne er løst. Den eneste problem er så, at de lige skal have lidt tidligere fri fra skole, hvis vi skal nå det.Sankt Hans Kirke, Nørregade, Anbefalet alder: 0.-6. klasse og børnefamilier. Arrangør: Sankt Hans Kirke og HCA Festivals. Mandag fra klokken 12.00, tirsdag til fredag to gange dagligt. Klokken 8.30 og 12.00. Gratis adgang.

2. Byg videre på eventyret
Byg selv videre på eventyret med bunker af lego-klodser i Odeon. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Videre til Odeon. Her er legoklodser linet op i lange baner - faktisk er der hundredetusindevis. Og det er også muligt at være med efter skoletid.

I år er eventyret Den store søslange udgangspunkt for én kæmpe fælles figur, som alle kan være med til at bygge på. Eventyret handler om havets dyr og deres store forundring over det transatlantiske telegrafkabel, som snor sig som en slange hen over havbunden.

Eventyret læser vi hjemmefra som inspiration.

Odeon, foyeren. Anbefalet alder: For alle. Arrangør: HCA Festivals og LEGO® Education. Hver dag frem til søndag den 26. august fra klokken 10-19. Gratis adgang.

3. Digteren og politikerne
- Hvad er mon det, ville Andersen nok tænke, hvis han så denne illustration af letbanen, der skal føre bl.a. foran banegården. Illustration: Odense Letbane

Mandag aften har jeg aftenvagt på avisen.

Jeg vil bl.a. nå forbi Kulturmaskinen og Farvergården, hvor et sjovt arrangement, finder sted. H.C. Andersens fødeby undergår i disse år en kæmpe forandring, og han ville næppe kunne genkende byen, hvis han så den i dag. Nævn bare letbane, TBT-gaden, Facebook og supersygehuset.

Men hvad tænker beslutningstagerne egentlig selv om fremtiden? Det tager Kulturmaskinen fat i med et talkshow, hvor politikerne stiller op i en "simulationsmaskine" og på egen krop afprøver livet i Odense i fremtiden. To skuespillere fra Kosmonauterne under navnet Skifteholdet styrer løjerne.Kulturmaskinen/Farvergården ved Brandts. Medvirkende: Odenses politikere og Kosmonauterne. Arrangør: Kulturmaskinen. Hver dag frem til lørdag den 25. august, klokken 19-20. Gratis adgang.

HCA Festivals: Tre tip til mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce