Sankt Hans Kirke åbnede sig til Nørregade med kirkevolley og salmejazz for sax, trommer, keyboard og en bassende sognepræst.

Salmesangen fik vinger, og kirkens volleybold blev hævet og smashet, da Sankt Hans Kirke inviterede Nørregade og verden indenfor på sine plæner mellem Marie Jørgensens Skole og den kirke, hvor byens senere så berømte søn blev dåbsbekræftet i forbindelse med gudstjenesten i det Herrens År 1805. Fjorten dage efter sin fødsel.

Hans Christian var skrøbelig ved fødslen i det fattige hjem, og den lille nye Andersen har ikke scoret højt på Apgar-skalaen. Derfor blev han nøddøbt, så han ved en spædbørnedød ville være et døbt og godt, kristent lille menneske. Men sådan skulle det jo ikke gå. Han fik en lang og lysende livsbane, som i disse dage fejres ved den femte HCA-Festival.

Sankt Hans Kirke bruger HCA-Festivals til at komme tættere på sin menighed, sin by og ikke mindst de livsskæbner, som har det med at være i Nørregade. Henne om hjørnet, ude på græsset, ved Borgerservice. Kent Jørgensen nåede både at vise sit boldtalent og få sved på panden, før han måtte puste ud og indtage en halv liter væske.

Et par mormoner - man kunne sige konkurrenter til den danske kirke - hoppede ind og spillede volley med en flok unge, hvor landsholdsspilleren Jeppe Back Nielsen var coach for dem allesammen, og dagens Salmejazz blev styret af menighedsmusikeren

Thomas Kallehave på elklaver. Han coachede saxofonist Lene Dyrholm, , trommeslager Nikolaj Grinderslev og sognepræsten Anders Grinderslev på klassisk bas. Samt en lille sammentømret flok, der bl. a. sang "Lille Guds Barn, hvad skader dig" og nød de jazzede rytmer og klange i et ellers strengt salmeunivers.

Kirken har både volley og salmejazz igen. Der er legestue og teater, højskolesang og højmesse. Men skal man se programmet, er det nemmest at klikke sig ind på http://www.scthans-kirke.dk/aktiviteter

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.