H.C. Andersens priskomité er klar med god underholdning dagen efter digterens fødseldag. Men hvilke tre, som skal modtage priserne, er hemmeligt lidt endnu.

For en gang skyld fejres fødselsdagen ikke på selve dagen men først dagen efter, når H.C. Andersens Priskomité traditionen tro arrangerer festlig prisoverrækkelse på Odense Teater.

Fødselsdagen 2. april falder nemlig på den helligholdte 2. påskedag, og den dag foretrækker teaterfolk at sove længe. Derfor er festen flyttet til tirsdag 3. april klokken 15.30, fortæller komitéens formand, Susanne Wiese Kristensen.

Men fordi dagen er en anden, er der ikke skåret ned på underholdningen. stand-up-komikeren Omar Marzouk kommer, skuespiller Bodil Jørgensen læser op, den unge, lokale og prisbelønnede violinist Stefan Burchardt kommer og spiller, Den Kongelige Balletskole i Odense sender nogle elever over for at danse, Sara Grabow synger og det samme gør H.C. Andersen Paraden. Og det hele bindes sammen af konferencier Natali Vallespir Sand, der er skuespiller på Odense Teater og på hjemmebane.

Billetter til arrangementet kan allerede købes, men hvilke tre kunstnere - forfattere, oversættere eller optrædende - som i år modtager hæderen for utrætteligt at fortolke H.C. Andersen, offentliggøres først til marts.

Tidligere er priserne tildelt så forskellige kunstnere som H.C. Andersen Paraden, dronning Margrethe, Susse Wold, det fusionerede børnekulturhus Fyrtøjet, der nu optages som en del af Odense Bys Museer, Günter Grass og Odense Teater selv.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.