I 150-året for H.C. Andersens udnævnelse til æresborger i Odense bliver han nu fejret igen. Med stor lysfest, international konference på SDU og ekstraordinært åbent i julemarkedet.

Den 6. december er det 150 år siden, at en tandpineramt H.C. Andersen fra vinduerne på rådhuset i Odense kunne se borgere, der med et fakkeloptog på Flakhaven hyldede ham som æresborger. Og nu bliver den begivenhed markeret igen, når der den 6. december atter tændes lys til ære for Andersen.

- Odense er H.C. Andersens by. Det var her, han fødtes i 1805, og det var den by, som stod ham nær hele livet. Erindringerne fra barneårene har sat sig spor i mange af hans eventyr. Odense By er sit ansvar bevidst for at værne om og markere denne verdensberømte dansker.

- I år er det 150 år siden, at H.C. Andersen blev byens æresborger. Ingen har siden opnået den anerkendelse, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en pressemeddelelse.

På selve dagen vil der stå Andersen øverst på plakaten flere steder. På SDU afvikles en intervational konference om forfatteren og i byen bliver der både lysfest, julemarked og underholdning for fynboerne.

På Flakhaven vil Steen Koerner, der stod bag et stort show i sommer på HCA Festivals, udvikle et nyt show. Og i Eventyrhaven vil man senere afsløre en kæmpe lysinstallation, som en af verdens største lyskunstnere, den internationalt anerkendte og prisvindende Bruce Munro, står for.

Samtidig vil H.C. Andersens Julemarked holde ekstraordinært åbent på dagen, der er en onsdag.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune