Guide: VM i fodbold på den sociale måde

På Arkaden Food Market har ejerne Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen (th) investeret i en storskærm, der får lov at blive hængende, efter VM er overstået. Foto: Michael Bager

Guide: VM i fodbold på den sociale måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er masser af steder i Odense, hvor man kan se VM-bold på storskærme. Her er en guide til byens fodbold-steder.

Så er det den næste måned en væsentlig del af menneskeheden vil have en væsentlig del af koncentrationen rettet mod fjerne græstæpper: Fra eksklaven Kaliningrad i vest til Jekaterinburg hinsides Ural-bjergene i øst. Fra de hvide nætters Skt. Petersborg i nord til Sochi ved Sortehavet i syd.

Der er VM i fodbold, og kan man ikke være der selv, så kan man i det mindste se det hele eller det meste på tv. Og vil man have en flig af live-fodbold-atmosfæren med, så kan man se det sammen med andre frem for tage kampene hjemme på divaneseren.

Det følgende er en guide til steder i Odense, hvor du kan gøre VM til en social oplevelse. Lige fra massemanifestationer med nationalt islæt på Flakhaven til fodbold som akkompagnatør til en gang stegt lever på et folkeligt spisested.

VM i fodbold
VM i fodbold begynder torsdag 14. juni kl. 17 på Luzjniki Stadion i Moskva med åbningskampen mellem de russiske værter og Egypten. Der går lige godt en måned, inden der søndag 15. juli er finale på samme stadion.

I alt skal der spilles 64 kampe, inden det hele er overstået. Alle kampe bliver vist på DR eller TV 2.

Danmark skal minimum spille tre kampe, der selvfølgelig bliver de store hits på storskærmene rundt omkring: Lørdag 16. juni kl. 18 mod Peru, torsdag 21. kl. 14 mod Australien og tirsdag 26. kl. 16 mod Frankrig.

Klassikerne

Steder som Kick Off Sportspub i Overgade, den irske pub Ryan's på Fisketorvet og den lidt mere nytilkomne Old Irish Pub i Vintapperstræde har for længst slået sig op som klassiske fodboldsteder.

Kick Off er det mest deciderede og dedikerede odenseanske sportsværtshus, hvor der nok også skal være plads til dem, der hellere/også vil se US Open i golf eller - hen mod slutningen af VM - Tour de France. Det er også her turister og tilflyttere dumper ind for at se deres hjemlandes vemodige kampe.

Ryan's har fat i noget af det samme, ikke mindst i "expatriates" fra de britiske øer, der ved denne slutrunde må nøjes med England (og måske Australien) at heppe på. Så længe det varer.

Restauratør Jim Newman har dog kvikt fundet en ekstra niche. Han har entreret med en stor iransk og en endnu større islandsk forening, der vil sætte kolorit på Ryan's til deres hjemlandes respektive kampe. Til Islands kampe vil Jim Newman endda sørge for at hente det nationale islandske tv-signal ned. Det skal nok blive en fest. Så længe det varer.

Old Irish Pub er som nævnt en nyere spiller på sportsmarkedet, men eftersom etablissementet i Vintapperstræde allerede er blevet stamsted for størstedelen af de odenseanske Liverpool-supportere, har man i hvert fald et kernepublikum.

Nu vi er ved barer i bymidten med internationale inspirationer, så er også The Australian Bar, blandt venner bare A Bar, i Brandts Passage med på VM-vognen. I hvert fald til Danmarks kamp mod Peru, lørdag kl. 18.

Mad og bold

Arkaden Food Market og Storms Pakhus er med deres eksotiske madboder og street food blevet øjeblikkelige succeser i Odenses gå-ud-liv.

Begge steder hopper med på fodboldvognen. Og hvor Storms Pakhus i første omgang holder sig til åbningskampen og Danmarks kampe, så går Arkaden all in.

En storskærm på 2,5 x 4,5 meter er indkøbt og hængt op på endevæggen, og den bliver allerede nu brugt til reklamer for madboder og kommende begivenheder i Arkaden.

Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen, der ejer Arkaden Food Market, fortæller, at alle VM-kampe bliver vist. De fleste dog uden lyd på, men selvfølgelig med fuld volumen på de danske kampe. Så længe det varer.

Et andet sted, hvor gastronomien - af en mere traditionel slags - går hånd i hånd med bolden er på Giraffen i banegårdscentret.

- Vi slår det ikke stort op, men vi viser det hele på vore to fjernsyn, og vi har efterhånden et godt stampublikum, der gerne vil hygge og have noget at spise, samtidig med, at de ser fodbold, siger restauratør på Giraffen, Benny Larsen.

Udendørs

Der er en lang tradition for, at de store danske kampe også bliver vist ved store offentlige udendørs-arrangementer.

Det er dog i første omgang relativt begrænset, hvad der sker på den front. Danmarks første kamp mod Peru bliver ikke vist, men de to næste, mod Australien torsdag 21. juni og Frankrig tirsdag 26. juni, bliver begge vist på storskærm på Flakhaven. Med Sport Event Fyn, Odense Kommune og DBU som initiativtagere.

Hvis og såfremt Danmark kommer videre fra de indledende kampe, bliver der højst sandsynligt taget nye initiativer, men den tid, den glæde.
Helt fast ligger det til gengæld, at VM's definitivt sidste kamp, finalen, bliver vist i Kongens Have, hvor Coca-Cola er vært og tager Danmarks største LED-skærm med. VM-finalen spilles 15. juli. Så længe varer det.

Guide: VM i fodbold på den sociale måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce