Guide: H.C. Andersens fødselsdag med Odense Rundt i lommen

Onkel Reje, kendt fra Ramasjang, leder børn og voksne gennem årets fabelagtige fødselsdagsfejring i Odeon. Pr-foto

Guide: H.C. Andersens fødselsdag med Odense Rundt i lommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Rundt viser dig vej til alle de mange steder, hvor H.C. Andersens 213 års fødselsdag fejres mandag 2. april og til de mange steder i byen, der er trækker tråde tilbage til eventyrdigterens liv og levned.

2. april er der traditionen tro lagt i kakkelovnen til en festlig fødselsdagsfejring af H.C. Andersen. I år falder den berømte forfatters fødselsdag tilmed på 2. påskedag, så rigtig mange kan få glæde af de mange sjove familieaktiviteter, der tilbydes forskellige steder i byen. Med Odense Rundt i lommen er du sikker på at kunne finde vej til det hele.

Mærkedagen sættes i gang med kransenedlæggelse ved H.C. Andersen statuen i Eventyrhaven kl. 9. Herfra fortsætter festen på byens museer, hvor der hele dagen er fri entré til H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Barndomshjem og Møntergården.

Glæd dig blandt andet til udstillingen "Poesi, papir og saks - af den eventyrligste slags" i H.C. Andersen Museum. En farverig og drømmende udstilling, der viser digterens liv og kunst med afsæt i hans papirklip.

Klokken 14-15 går det løs i Odeon, hvor den gakkede sørøver Onkel Reje fejrer H.C. Andersen i et show med seje dansere fra Balletskolen, H.C. Andersen Paraden, elever fra Musikskolen, Tumle og Frida fra Kulturmaskinen og en skøn film fra OFF - Odense International Film Festival.

Klokken 14.30 bliver eventyrdigterens eget legat, "H.C. Andersens hjælp", uddelt til en flittig skoledreng og skolepige i Odense. Det sker i Odense Koncerthus, Pro Musica Salen.

Klokken 15.30 er Odense Teater er vært for uddelingen af H.C. Andersen Prisen. Prisen går til personer, som bidrager til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden.

Find vej til de forskellige steder 2. april med Odense Rundt, hvor du også får hjælp til at finde ledig parkering i nærheden. På www.odenserundt.dk/hcaiodense får du desuden et overblik over alle de museer, parker, statuer, legepladser og så videre., som har relation til H.C. Andersens liv og levned.

Appen Odense Rundt
I Ugeavisen Odense kan du hver uge læse om noget af det, du kan bruge Odense Rundt til. I denne uge om H.C. Andersens Odense.Du kan hente Odense Rundt i App Store eller Google Play. Fra din computer, tablet eller windows-telefon kan du besøge www.odenserundt.dk

Guide: H.C. Andersens fødselsdag med Odense Rundt i lommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce