Guide: Fiskesæsonen skydes i gang

Den fine fangst fra sidste års Præmiere - skal den overgås i år? Årets Odense Å og Fjord Premiere på Stige Ø er på lørdag 3. marts. Arkivfoto: Odense Rundt

Guide: Fiskesæsonen skydes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den kommende weekend er tiden endelig kommet til at finde fiskestangen og de flotte blink frem fra gemmerne. Lørdag 3. marts starter sæsonen for havørredfiskeri i Odense Fjord og Odense Å nemlig igen, og med Odense Rundt på lommen kan du nemt få overblik over Odenses fiskevande.

På Fyn er vi kendt for vores havørreder. Lystfiskere fra hele Europa valfarter hertil på grund af de gode muligheder for havørredfiskeri. Faktisk har vi mere end 500 kilometer vandløb på Fyn og øerne, hvor havørreden kan gyde. Det gør den i årets koldeste måneder, hvor den svømmer op ad Odense Å og vandløb og gyder. Derfor er den fredet om vinteren.

Lørdag 3. marts slutter fredningen, og sæsonen for havørredfiskeri skydes i gang. Så der kan du endelig gribe fiskestangen og tage på tur efter den vilde havørred i Odense Fjord og Å. Med den milde vinter, vi har haft i år, har du gode chancer for at få noget på krogen allerede i det tidlige forår. Når vandtemperaturen stiger, bliver havørreden mere aktiv, og det øger chancerne for bid.

Appen Odense Rundt
Odense Rundt giver dig overblik over Odenses fiskevande søer, naturområder, parker, shelters, bålpladser og meget andet.Er der en fiskeplads eller andet, vi ikke har fået med i Odense Rundt endnu, så tip os gerne om det via kontakt-ikonet.

Odense Rundt kan hentes til både iOS og Android eller benyttes via www.odenserundt.dk

I Ugeavisen Odense kan du hver uge læse om noget af det, du kan bruge Odense Rundt til.

Husk fisketegnet

Inden du trækker i sweater og waders, så tjek lige, at du har fisketegnet på plads. Du kan købe fisketegn, der giver dig tilladelse til at fiske i Odense Fjord for en dag til 40 kroner. Et helt år koster 185 kroner. Køb dit fisketegn på www.fisketegn.dk.

Ønsker du at fiske i Odense Å, kan du tilkøbe særligt fisketegn i de fynske fiskegrejsbutikker.

Premiere på Stige Ø

Traditionen tro skydes sæsonen for havørredfiskeri i gang til den årlige Odense Å og Fjord Premiere. Premieren er lørdag 3. marts klokken 7 til 13 på pladsen ved Stige Ø. Det bliver en festlig dag med taler og den årlige fiskekonkurrence, hvor der dystes om at få den største fisk på krogen.

Du kan købe deltagerbevis til årets Premiere i en række forskellige butikker, som du finder en oversigt over på www.odense-aa.dk.

Rigtig god fangst!

Guide: Fiskesæsonen skydes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce