Grøn konference med rød CO2-regning


Grøn konference med rød CO2-regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konference om bæredygtighed er langtfra CO2-neutral, men ingen kender de præcise miljø-omkostninger

ODENSE: Temaet har været miljø, klima og bæredygtighed, men nu venter en kæmpe CO2-regning.

Den nordiske bæredygtighedskonference i Odense, One Small Step, sluttede i går, og de 350 deltager fra hele Norden satte kursen hjemad i tog, fly og biler.

Men det koster i det store klimaregnskab, når 350 konferencedeltagere skal bespises og bo på hotel i tre dage, samt fragtes frem og tilbage fra så fjerne egne som Island, Finland og Færøerne.

Faktisk kender ingen de præcise miljømæssige omkostninger af at holde One Small Step-konferencen, for der er ikke lavet CO2-regnskab for arrangementet, selv om konferencetemaet er bæredygtighed, bekræfter projektleder Randi Lykou, Odense Kommune.

Odense-Kbh. 550 gange

Et fingerpeg om miljøpåvirkningerne giver dog det miljøregnskab, som det norske miljørådgivningsfirma CO2Focus har lavet for Gallery-modemessen i Forum i København. Det viser knaldrøde tal.

Cirka 300 personer, primært fra Norden, deltog, og resultatet blev et samlet forbrug på cirka 40 ton CO2 svarende til cirka 550 ture frem og tilbage i en gennemsnitsbil fra Odense til København.

For eksempel viser beregningen, at det kostede 27,2 ton CO2 at fragte 180 nordiske gæster med fly til København. Fremstillingen af 1800 måltider mad medførte en CO2-regning på 8,3 ton, mens det kostede 2,1 ton CO2 at forsyne Forum med energi i de tre dage, arrangementet varede.

For at være på den sikre side med samvittigheden doblede modemessen de 40 ton CO2 op og købte CO2-kvoter svarende til 80 ton. Det samme kunne One Small Step have gjort.

Måske næste gang

- Vi har i stedet valgt at sætte fokus på bæredygtigheden i maden under konferencen og i de materialer, vi har brugt, og så har vi opfordret konferencedeltagerne til at vælge miljørigtig transport til og fra Odense, forklarer projektleder Randi Lykou.

Hun vil dog ikke afvise, at Odense Kommune en anden gang vil have større fokus på, hvilket CO2-fodaftryk det efterlader at holde store konferencer.

Det kostede Gallery-modemessen under 10.000 kroner at købe CO2-kvoter, der modsvarede deres forbrug af CO2 under messen i København.

Grøn konference med rød CO2-regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce