Fynsk stenhugger skal sammen med kolleger repræsentere Danmark ved en stor fagmesse i Tyskland

Mogens Pedersen, der står i spidsen for stenhuggerier i Odense, Nyborg og Svendborg skal fremstille gravsten i verdens flotteste granit fra Bornholm.

- Kunsten, som stenhugger, er at lytte til de efterladte, og forstå hvad det er, de ønsker. Stenen er jo ikke til glæde for den afdøde, men for de efterladte. Det er vigtigt, at gravstenen har den rigtige ”udstråling”.

Det siger stenhugger Mogens Pedersen fra Odense Stenhuggeri. Han er udvalgt til sammen med kolleger fra Aarhus og Horsens at repræsentere dansk stenhuggerarbejde ved en stor internationale fagudstilling Stone-tec i den sydtyske by Nürnberg. Udstillingen er verdens største på sit felt.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.