Fra midten af næste uge - omkring onsdag 3. februar - bliver en del af Benediktsgade i Odense ensrettet i retning mod Nyborgvej. Der skal flyttes forsyningsledninger før anlæggelsen af letbanesporene.

Frem til maj vil det på strækningen mellem Benedikts Plads og Netto på Benediktsgade kun være muligt at køre mod Nyborgvej - bilister kan altså ikke længere komme fra Benediktsgade ud på Albanigade.

Det oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Der arbejdes lige nu på at lægge en kloakledning på tværs af Albanigade ved Benedikts Plads, og fra midten af uge fem begynder arbejdet med at flytte forsyningsledninger i Benediktsgade før anlæggelsen af spor til letbanen.

- Ensretningen vil gælde, mens det er nødvendigt – forventeligt indtil maj. Det vil få størst betydning for bilister, der skal fra Nyborgvej til Benedikts Plads eller Albanigade. Reventlowsvej er den primære rute for omkørsel, forklarer Lars Scheuer, projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S, i en pressemeddelelse.

Han anbefaler, at trafikanter holder sig orienteret om arbejdet i området på de skilte, som sættes op.

Gravearbejdet vil også påvirke busserne. De fire ruter, som har stoppested på Benediktsgade, lægges om allerede fra søndag 31. januar.

Det gælder bybusruterne 21-23, 28-29 og 61 og regionalruten 161-162. De kører i dag fra Frederiksgade ad Benediktsgade, men de vil fremover køre videre ad Nyborgvej og Reventlowsvej.

Rute 28-29, 61 og 161-162 kan ikke dreje fra Reventlowsvej ad Munkebjergvej, og derfor fortsætter disse busser ad Hjallesevej og Rosengårdsvej frem til Munkebjergvej.

Du kan læse mere om busændringerne, som også medfører let ændrede køreplaner, på Fynbus' hjemmeside.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes