Fem restauranter og lokale kunstnere optræder for et publikum, der inviteres til at opleve med alle sanser

Der er højt til loftet og store gastronomiske kokkebevægelser i vente, når der indrettes en popup-restaurant for en aften i musik- og kulturhuset Odeon.

Der skal være restauranter på sigt, men der skal også være en ganske midlertidig af slagsen, og det er med gastronomiske gæster og mad fra fem af de bedre restauranter i Odense.

At der er højt til loftet er ikke nogen overdrivelse, for restauranten - som kun er for en aften - etableres på scenen, hvor alverdens stjerner senere skal boltre sig. Under sceneloftet dækkes der op, og der anrettes eksklusive retter af Under Lindetræet, Mmoks, Oluf Bagers Gaard, Restaurant Fynboen og Restaurant Skovbakken.

Det sker i samarbejde mellem Odeon og Spis! Odense Food Festival. Der er et helt særligt vinkort og mikroøl-specialiteter fra Albanis Schiøtz.

Eventen finder sted torsdag 23. februar, og det vil samtidig være en unik måde at få et smugkig på herlighederne i musik- og teaterhuset. Særligt er det helt sikkert, at maden serveres på scenen, og det vil næppe ske ret ofte, når scenen skal bruges til sit egentlige formål - scenekunst.

Ikke overraskende krydres de ganebaserede oplevelser med kulturelle indslag. Der vil være optrædende kunstnere, som giver smagsprøver på nogle af di oplevelser, som kongres- og kulturhuset Odeon kommer til at byde på i fremtiden. 1. marts er den officielle åbningsdato, og omkring åbningen vil der være flere dages festligheder.

Sara Ekknud, kulturchef for Odeon og Odense Koncerthus, er glad for samarbejdet med SPIS! Odense Food Festival, og hun ser arrangementet som en spændende nyskabelse, der ikke er set før i Odense. Under alle omstændigheder er der ikke set noget tilsvarende på Odeon-scenen.

Tine Gudrun Petersen, direktør og stifter af SPIS! Odense Food Festival, ser det som en måde at samskabe en begivenhed i kulturlivet. At maden og kulturen går op i en højere enhed.

Man kan købe billetter til den helt specielle popup på scenen-restaurant fra 17. januar, og der sælges billetter på Spis!-hjemmesiden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.