Golf: Grej og spillestil i regnvejret


Golf: Grej og spillestil i regnvejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdagens vejrudsigt var en af de svære at klæde sig på efter, for den bød både på sol, skyer, let blæst og byger. Derfor havde dagens Stiften Golf Cup-deltagere helgarderet sig. Regntøj og paraply var at finde i de fleste bags, mens shorts og knælange bukser var at finde på de fleste i startområdet.


Gitte Lauridsen 51 år gammel, deltager i C-rækken, Blommenslyst Golfklub af 2014:
- Jeg har taget det hele med. Både regntøj, paraply, solbriller og regnhandsker. Det er jo ikke til at vide, hvordan det bliver.  Jeg har briller, så en cap, når det regner, er helt uundværlig. Jeg kan ikke se langt uden mine briller, og det duer jo ikke. Jeg har vindbreaker på, men jeg har valgt at være optimist og taget sommertøj på også.

Gitte Lauridsen 51 år gammel, deltager i C-rækken, Blommenslyst Golfklub af 2014: - Jeg har taget det hele med. Både regntøj, paraply, solbriller og regnhandsker. Det er jo ikke til at vide, hvordan det bliver. Jeg har briller, så en cap, når det regner, er helt uundværlig. Jeg kan ikke se langt uden mine briller, og det duer jo ikke. Jeg har vindbreaker på, men jeg har valgt at være optimist og taget sommertøj på også.


Karen Hansen, 64 år gammel, deltager i C-rækken, skt. Knuds Golfklub:
- Jeg har altid i regntøj i baggen. Så er jeg på den sikre side. Det samme gælder paraplyen. Jeg har også handsker med. Flere par, så jeg kan holde ordentligt fast, når jeg slår. Jeg har også en hat, som jeg bruger, når det regner. Mit ønske er at få en regntæt golfbag, så mine ting ikke bliver våde.

Karen Hansen, 64 år gammel, deltager i C-rækken, skt. Knuds Golfklub: - Jeg har altid i regntøj i baggen. Så er jeg på den sikre side. Det samme gælder paraplyen. Jeg har også handsker med. Flere par, så jeg kan holde ordentligt fast, når jeg slår. Jeg har også en hat, som jeg bruger, når det regner. Mit ønske er at få en regntæt golfbag, så mine ting ikke bliver våde.


Lars Erik Jørgensen, 67 år gammel, deltager i C-rækken, Odens Eventyr Golfklub:
- Jeg har regntøj, tørre handsker, kasket og ikke mindst papirservietter med. Jeg har sådan set ikke noget imod regnvejr, så længe det ikke også blæser. Den kombination gider jeg ikke, så jeg håber det holder tørt. Nu har jeg meldt mig til, så kommer jeg også uanset vejret.

Lars Erik Jørgensen, 67 år gammel, deltager i C-rækken, Odens Eventyr Golfklub: - Jeg har regntøj, tørre handsker, kasket og ikke mindst papirservietter med. Jeg har sådan set ikke noget imod regnvejr, så længe det ikke også blæser. Den kombination gider jeg ikke, så jeg håber det holder tørt. Nu har jeg meldt mig til, så kommer jeg også uanset vejret.


Trænerens råd:
Grolfpro i Odense Golfklub, Morten Buus Beck har følgende råd til golfspillere, der våger sig ud i regnvejret.
- Når det kommer til udstyr er ordentligt regntøj er essentielt. Det samme gælder en regnvejrshandske. Mange golfspillere bruger meget energi på at holde deres ting tørre. Især at finde paraply frem og pakke den væk. Hvis regntøjet og handsken er ordentlig, så behøver man sådan set ikke mere. Gode sko og en hat, hvis man har briller er også vigtigt. 
- Spillet bliver også påvirket af regnen. Et vådt jern og en fugtig bold giver mindre spin, så man vil opleve at bolden flyver længere, men triller mindre, da banen er våd. Regn giver tungt græs - derfor vil en lavhandicapspiller ikke have problemer med regn, for der foregår spillet mest på fairway. Højhandicapperen, der gerne havner i roughen, vil opleve, at slagene bliver svære og tunge. Derfor skal man holde bolden på fairway. Selvom regn er svær at spille i, påvirker det dog ikke spillet, som blæst eksempelvis gør.

Trænerens råd: Grolfpro i Odense Golfklub, Morten Buus Beck har følgende råd til golfspillere, der våger sig ud i regnvejret. - Når det kommer til udstyr er ordentligt regntøj er essentielt. Det samme gælder en regnvejrshandske. Mange golfspillere bruger meget energi på at holde deres ting tørre. Især at finde paraply frem og pakke den væk. Hvis regntøjet og handsken er ordentlig, så behøver man sådan set ikke mere. Gode sko og en hat, hvis man har briller er også vigtigt. - Spillet bliver også påvirket af regnen. Et vådt jern og en fugtig bold giver mindre spin, så man vil opleve at bolden flyver længere, men triller mindre, da banen er våd. Regn giver tungt græs - derfor vil en lavhandicapspiller ikke have problemer med regn, for der foregår spillet mest på fairway. Højhandicapperen, der gerne havner i roughen, vil opleve, at slagene bliver svære og tunge. Derfor skal man holde bolden på fairway. Selvom regn er svær at spille i, påvirker det dog ikke spillet, som blæst eksempelvis gør.

Golf: Grej og spillestil i regnvejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce