Godt naboskab var ikke nok til at redde Kurt


Godt naboskab var ikke nok til at redde Kurt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DØD: Naboerne gjorde alt for at redde Kurt, da han for nylig blev syg. Men gjorde lægerne? Kurt tog sit eget liv i sidste weekend
ODENSE: Stemningen er både lidt trykket og oprørt på den lille vej Risgræsset i Fraugde.

Vejen er først opstået for nylig i forbindelse med, at der er bygget 20 nye andelsboliger.

På det halve år er nogle af beboerne kommet tæt på hinanden, og det skyldes ikke mindst begivenhederne de seneste dage.

Da Rune Dyrvig og Lonni Hansen flyttede ind i december var Kurt allerede flyttet ind. Den 77-årige tidligere lagermand hos Flügger havde boet mange år i Tåstrup, men var nu flyttet til Fyn, hvor han som ung havde arbejdet.

Kurt havde efter eget valg ikke det store netværk. Både hans kone og hans søn var døde, men han kom snart i kontakt med flere af naboerne, der lærte ham at kende som en både flink og frisk mand, som gik flere lange ture dagligt.

Sidste weekend døde Kurt pludseligt. Her er beretningen om hans sidste dage, sådan som naboerne oplevede dem.

Nedslående diagnose

Egon og Solveig Møller i nummer 21 så en del til Kurt, og da han for et par måneder siden skulle til lægen for at blive undersøgt for prostatakræft, bad han Egon om at tage med.

Resultatet var nedslående, og det fik Kurt til at holde sig mere for sig selv.

Han var dog ikke mere svækket og indadvendt end han så sent som i forrige uge var i gang med at grave have for en af sine naboer.

Pludselig i fredags for otte dage siden opstår de første symptomer på, at noget var galt hos Kurt.

Han betror Solveig og Egon, at han bliver overvåget.

Lamperne er fyldt med mikrofoner, og der er nogle fra Svendborg, som er ude efter hans penge. Når han sidder på toilettet, kan han høre naboerne grine ad ham, fordi han har store smerter, når han skal af med vandet.

For at undgå naboernes spottende latter, når han er på toilet, er han begyndt at tisse i en gul kande, mens han gemmer sig rundt om i huset.

Hurtig vagtlæge

Egon og Solveig bliver bekymrede. De sætter Rune Dyrvig ind i situationen, og fredag aften aftaler han med Kurt, at de skal ringe til vagtlægen.

Da han ankommer ved 23-tiden er Rune til stede hos Kurt for at kunne sætte vagtlægen ind i situationen.

Ifølge Rune tager besøget kun fem minutter, og lægen ser ingen grund til at gøre noget her og nu ved hans smerter i forbindelse med vandladning eller hans psykiske tilstand.

Kurt får besked på at gå til sin egen læge på mandag.

Næsten morgen kigger en stadig bekymret Egon ind til Kurt, der fortæller, at det slet ikke er lægen, han har haft besøg af, men en mand fra Svendborg, som er ude efter hans kopper.

Bange naboer

Kurt er meget vred på et par af naboerne, som han mener står bag overvågningen af ham, og det er kommet så langt, at disse naboer ikke længere tør opholde sig på deres egen terrasse af frygt for, hvad han kan finde på.

Egon og Solveig går over til Rune og Lonni for at tale situationen igennem. De er enige om, at Kurt bør tilses af en psykiater, og det går de hen og taler med Kurt om.

Det er Kurt helt indforstået med, og Lonni ringer ud på psykiatrisk skadestue.

Her bliver det aftalt, at Lonni skal ringe til Falck, som så først skal bringe Kurt til den almindelige skadestue, hvor de kan tage sig af hans problemer med at komme af med vandet. Derefter kan han så blive bragt videre med Falck til den psykiatriske skadestue.

Sendt hjem fra OUH

Da Falck ankommer, er det vigtigt for Kurt, at han får vist dem den gule kande, som han tisser i, og han fortæller Falck-manden, at kanden også indeholder beviserne for at han bliver overvåget, selv om kanden tydeligvis er tom.

Igen tager Egon med Kurt. Han bliver straks sendt fra skadestuen op på urologisk afdeling L1.

Her forsøger man at scanne hans blære, men den er så udspilet, at det ikke er muligt.

De konstaterer, at han har en kraftig blærebetændelse, og de tapper ham for to-tre liter urin.

Kurt bliver sendt hjem med et kateter, så han selv kan tømme blæren, når det er nødvendigt.

Egon gør endnu engang lægen opmærksom på, at Kurt lider af mange tvangstanker og vrangforestillinger, og at han har det rigtigt skidt psykisk.

Han fortæller også lægen, at der er lavet en telefonisk aftale med psykiatrisk skadestue, men lægen holder fast i, at Kurt skal opsøge sin egen læge om mandagen, og så kan han eventuelt derfra blive henvist til afdeling P.

På vej hjem fra hospitalet i ambulancen giver Kurt tydeligt udryk for skuffelse over, at det ikke lykkedes at komme til at tale med psykiater. Han siger også til Egon, at han føler, at der ikke længere er noget at leve for.

Ingen reaktioner

Næste morgen banker Egon og Solveig på døren hos Kurt for at høre, hvordan det går.

Ingen svarer, og lidt senere på formiddagen, hvor nervøsiteten for, hvad der kan være sket, er begyndt at brede sig, beslutter Lonni, Rune og Egon sig for at gå sammen hen til Kurt.

Rune ringer på døren, men der sker intet. De tre kan gennem et badeværelsesvindue, som står lidt på klem, høre, at vandet løber. Rune banker på vinduet og spørger: Er du O.K.?

Han trækker vinduet op, og ser at der er blod på hånd- vasken, og han kan se Kurts ben og underkrop ligge på badeværelsesgulvet. Rune råber til Lonni: Skynd dig at ringe 112.

Et kvarter senere ankommer ambulancen. En Falck-mand stikker hovedet helt ind gennem vinduet. Han bekræfter deres anelser: Han har skåret halsen over på sig selv, siger han, før han kravler ind.

Kurt er ikke den afdødes rigtige navn, red.

Godt naboskab var ikke nok til at redde Kurt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce