Gode nyheder og en sten i skoen

150-året for H.C. Andersens æresborgerskab i Odense blev markeret med en stort anlagt lysfest, hvor kronprins Frederik deltog. Og det på en uge, hvor de gode nyheder var flest i Odense. Foto: Peter Leth-Larsen

Gode nyheder og en sten i skoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle gange hører man, at der er for mange negative historier i nyhedsstrømmen. Men kigger man på den forgangne uge i Odense, så var der i den grad en overvægt af de positive. Det startede allerede mandag, da pensionsselskabet PFA kunne annoncere, at det har købt sig ind i halvdelen af projektet med at omdanne Gasas nuværende hovedkvarter i Bolbro til Gartnerbyen - en hel ny lille bydel i bydelen. Lovordene dryssede ned over aftalen fra alle sider - og den viser i hvert fald, at Odense er blevet attraktiv at investere i for dem med de store pengekasser. Onsdag var byen igen på manges nethinde, da fejringen af 150-året for H.C. Andersens udnævnelse til æresborger blev markeret med en lysfest med internationalt tilsnit og en kronprins, der nok glimrede ved sin tilstedeværelse, men ikke lyste lige så meget op ved festlighederne som det imponerende lys-kunstværk, som odenseanerne og besøgende nu kan nyde i Eventyrhaven frem til 18. februar.

Og så var der e-sporten, denne for mange mærkværdige sportsgren, der i denne weekend trækker tusinder af tilskuere til byen - og masser af seere via internettet. Det kan være svært at forså, at unge, der dybest set bare spiller computer mod hinanden, kan have den appel det har. Men det er det, de unge vil have - og en tilbagevendende e-sportsturnering vil alt andet lige være et stort aktiv for Odense, der satser stort på bl.a. robotindustrien. Man kunne også glæde sig over, at byen nu har fået endnu et madmekka i den genopstande arkade i Vestergade og at Odense Sommerrevy trods endnu et millionunderskud tror på fremtiden takket være det hidtil bedste forsalg.

Men så var der også stenen i skoen, i form af en advokatundersøgelse af embedsmisbrug i byggesagsafdelingen på Odense Slot. En lille sten måske, fordi byggesagskontoret behandler i tusindvis af sager om året. Men alligevel så tilpas generende, at den helt berettiget tog megen opmærksomhed. For selv om advokatundersøgelsen konkluderede, at misbruget begrænsede sig til nogle få medarbejdere, som ikke længere arbejder i forvaltningen, så afslørede den samtidig, at 81 byggesager skal behandles på ny. Hvilke typer vil kommunen af uransagelige årsager ikke sige. Til gengæld fik man for første gang et indblik i misbruget, hvor nogle byggesager kunne afgøres på få dage og ikke på fire til seks uger, der var den normale behandlingstid.

En skidt sag, der næppe er sat det sidste punktum i.

God søndag!

 

Gode nyheder og en sten i skoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce