Glas på Filosoffen

Glaskunsten produceres på Odense Havn, men de kommende uger kan man se den udstillet i Filosoffen. Arkivfoto: Ulrik Sass

Glas på Filosoffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Odense Havn ligger Odense Glasværk, men for tiden kan man også se en del af glaskunsten herfra udstillet midt i byen. Det sker, fordi Fynske Glasvenner og Støtteforeningen for Odense Glasværk arrangerer udstillingen "Glasproduktion i Odense 1874-2018" i Kunstbygningen Filosoffen.

På udstillingen vises glas fra produktionens begyndelse, og indtil glasværket lukkede i 1990. Der er også værker fremstillet på det nyåbnede Odense Glasværk, Glasværket ved Odense Havn. Dette nye glasværk startede produktionen i begyndelsen af 2017 og giver job til de tre glasmagere Søren Højmark, John Rønnemose og Henning Ottosen, der alle er udlært på Fyens Glasværk.

Udstillingen viser glas solgt som glas fra Kastrup Glasværk og Holmegaard Glasværk, men som er fremstillet på Fyens Glasværk. De fleste af de glas som vises på udstillingen er designet af kendte designere som Jacob E. Bang, Per Lûtken, Christer Holmgren og Michael Bang.

Udstillingen kan ses frem til 3. marts. Der er åbent tirsdag til søndag mellem klokken 11 og 17.

Glas på Filosoffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce