Giv os værktøjet


Giv os værktøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg er enig med rådmand Anker Boye, som skriver i sit synspunkt den 27.5, at det er på tide, at byrådet trækker i arbejdstøjet og får rettet op de mange forsømte områder i kommunen. Det gælder både på drifts- og anlægssiden.

På driftssiden er det behov for opretning på ældreområdet. Ældresagen nævner blandt andet flere aftenvagter, flere aflastningspladser, hurtigere genoptræning, flere sygeplejersker, flere hænder i hjemmeplejen. På børneområdet er der behov for flere vuggestuer og en bedre normering. På skoleområdet mangler der fortsat undervisningsmidler.

Jeg er enig med Anker Boye i at der mangler midler til renovering af skoler, daginstitutioner, plejecentre, klublokaler m.m.m. De lokaler vi stiller til rådighed som kommune er forfaldne og i nogle tilfælde direkte uhygiejniske.

En forudsætning for, at Odense Byråd kan løse de påtrængende opgaver er, at byrådet får det værktøj i hænderne, der skal til. Værktøjet er, at byrådet får lov til at bruge de økonomiske midler, vi har til rådige til de påtrængende opgaver. Det kræver to beslutninger:

1) Byrådet får frihed til at vedtaget et budget med udvidelser af driftsbudgetterne.

2) Byrådet får frihed til at udvide anlægsrammerne.

Her har du, Anker Boye, en opgave i din egenskab af næstformand i KL. KL må ikke igen i år indgå en aftale med regeringen, der indebære, at kommunerne ikke må udvide deres driftsrammer. Det kan ikke lade sig gøre at skabe forbedringer, uden at der tilføres driften øgede resurser Du må arbejde aktivt for, at regeringens beslutning om, at kommunerne ikke må udvide deres anlægsbudget, fjernes.

Flertallet i Odense Byråd er kommet i den situation, at kommunen har solgt borgernes værdier i Odense Energi, uden at det er muligt at skabe serviceforbedringer for de frigjorte midler. Den eneste, der har vundet ved salget, er regeringen, der har sikres sig, at statskassen har fået tilført 400 mio. kr. af Odenses borgeres værdier.

Anker Boye, jeg er enig i dit synspunkt om behovet for forbedringer. Men det er i de årlige aftaler mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi, der skabes forudsætninger for, at Odense Byråd får det værktøj i hænderne, der er forudsætningen for forbedringer. Friheden til at vedtage et budget ud fra Odense Kommunes mulighed og behov. De forhandlinger er du nu i gang med sammen med den øvrige bestyrelse i KL.

Per Berga Rasmussen

Egilsvej 54, Odense NV, medlem af Odense Byråd for Enhedslisten.

Giv os værktøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce