Tinderbox har løftet sløret for fem nye navne. Amerikanske Haim bliver et af årets hovednavne, mens Kaleo, Gilli, TooManyLeftHands og Jonas Blue er lidt længere nede på plakaten.

Haim - If I Could Change Your Mind

Sidste år var der kritik til Tinderbox Festival, fordi der var for få kvinder på programmet. Med tirsdagens offentliggørelse af amerikanske Haim som hovednavn, bør den kritik forstumme en smule, da bandet består af de tre søstre Este, Daniella og Alana.

Sådan spiller de første 41 navne

Torsdag: The Killers, Mø, Kim Larsen & Kjukken, Die Antwoord, Tove Lo, Magtens Korridorer, Gogol Bordello, Chinah, Fickle Friends, Galantis, Kaskade, Tujamo, TooManyLeftHandsFredag: Kings of Leon, Haim, Veronica Maggio, Jimmy Eat World, Thomas Helmig, Suspekt, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Kaleo, Martin Solveig, Afrojack, Jonas Blue, Filatov & Karas, Nora en Pure, RL Grime

Lørdag: Pet Shop Boys, Travis Scott, Lukas Graham, Martin Garrix, Sean Paul, Phlake, Jacob Dinesen, Saveus, Jonah Blacksmith, Gilli, Kongsted, W&W, Nonsens, AXRG

De tre Haim-søskende har spillet musik sammen, siden de var helt små.

Efter en mindre pause fandt de sammen igen i 2011, hvor opvarmningsjob for Mumford & Sons samt Florence & the Machine øgede interessen for bandet.

Med albummet "Days Are Gone" fra 2013 fik gruppen sit gennembrud på verdensplan. Albummet gik nummer et i England, og singlerne "Don't Save Me", "The Wire", "Falling" og "If I Could Chance Your Mind" var store radiohits i det meste af verden. Således også i Danmark.

Når Haim optræder på Tinderbox, er det med nyt materiale på trapperne.

- Haim er et virkelig spændende band, der helt sikkert vil give Tinderbox-publikummet et skud frisk energi med deres miks af varm, californisk folkrock blandet med r'n'b-undertoner.

- Endelig er opfølgeren til succesalbummet "Days Are Gone" på trapperne, så de kan helt sikkert servere nyt materiale i Tusindårsskoven. Og dermed går det på mange måder op i en højere enhed, når vi nu kan skrive de californiske søstre Haim øverst som et af hovednavnene på sommerens festivalplakat, siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe.

Genvalg til publikumsfavorit

Foruden Haim præsenterer Tinderbox tirsdag Kaleo, Gilli, TooManyLeftHands og Jonas Blue.

De fire medlemmer af Kaleo kommer fra Mosfellsbær, Island, men der kom for alvor fart i karrieren, da de rykkede teltpælene op og bosatte sig i Texas. Her fik de masser af ros for deres medrivende og stemningsfyldte bud på moderne folkemusik, og det lykkedes dem også at blive inviteret ind i populære talkshows som "Conan", "Jimmy Kimmel Live!" og "Late Night with Seth Meyers".

Rapperen Gilli fik sit gennembrud med "C'est la vie" i 2015, men havde været en del af det københavnske hiphop-miljø i en del år inden da. Både sammen med kunstnere som Nik & Jay, Kesi og Sivas og i eget navn.

TooManyLeftHands vender tilbage til Tinderox og Magicbox, hvor duoen trak så mange gæster i 2016, at man måtte lukke adgangen en overgang. De kommer med deres seneste hit, "Cold Heart", i bagagen.

Den London-baserede elektroniske danceproducer Jonas Blue har overrasket millioner af mennesker med sin fortolkning af Tracy Chapmans 80'er-hit "Fast Car".

Hans tilføjelse af en tropical house-nuance til den klagende, akustiske original har vakt opsigt, og den unge britiske sangerinde Dakota var med til at føre sangen til toppen af hele 17 internationale hitlister.

Jonas Blue - Perfect Strangers

- Vi nærmer os et fuldt program med 41 ud af 60 navne. Det er et program, som vi med rette er rigtigt stolte over. Publikum kan se frem til nogle virkelig stærke hovednavne som The Killers, Kings of Leon, Pet Shop Boys, Travis Scott, Martin Garrix, Lukas Graham, MØ og nu Haim.

- På Magicbox er der helt sikkert mange, der er klar til at feste med blandt andre Afrojack, Galantis og Martin Solveig, og så har vi en ny scene, hvor vores publikum kan glæde sig til at høre en lang række nyere bands, siger Morten Hopballe.

Inden for et par uger meldes der yderligere fem navne ud, mens de sidste 10 navne offentliggøres, når den endelige plakat er klar. Formodentlig i april eller begyndelsen af maj.

Gilli - Tidligt Op

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Kendte svenske stemmer på Tinderbox

Kendte svenske stemmer på Tinderbox

2
Tinder-tilbud: Sved dig til næste års billet

Tinder-tilbud: Sved dig til næste års billet

1
Tilmeld dig nu: Tinderbox søger 3000 frivillige

Tilmeld dig nu: Tinderbox søger 3000 frivillige