20-årige Mikkel Liep Nielsen sendte for en uge siden en boligannonce ud forklædt som en sang på Facebook. Han har fået et viralt hit men stadig ingen lejlighed i Odense.

Det er lettere at skrive en sang end at finde en lejlighed i Odense.

Sådan kan 20-årige Mikkel Liep Nielsen foreløbig konkludere, efter at han i sidste uge sendte en boligannonce forklædt som popsang ud på Facebook. Straks gik den viralt, men lejligheden har han stadig til gode at finde.

- Utroligt nok er der over 100.000 views på sangen, og nogle har spurgt, om de ikke også kan finde den på Spotify (musik på nettet, red.), så den er kommet langt ud, men jeg har endnu ikke fundet et sted at bo, siger han over telefonen.

Mikkel Liep Nielsen er på vej til København med færge, for han bor stadig hjemme hos sine forældre i Rønne på Bornholm.

Det har den opmærksomme lytter måske luret, for i sangen lover Mikkel en Krølle Bølle-is til den, der skaffer ham den helt rigtige nye adresse. Men hvad er det så, han søger?

Odense vinder over Herning

- To værelser i Odense C eller M og i cykelafstand fra både SDU og centrum ville være perfekt, siger Mikkel Liep Nielsen, der allerede er blevet kontaktet af nogle af sine nye facebook-fans. For eksempel har han fået tilbud fra nogle unge, som mangler en roomie til deres delelejligheder, ligesom et par fynske familier har tilbudt ham et værelse i deres huse.

Foreløbigt har Mikkel Liep Nielsen is i maven og håber at kunne finde den helt rigtige lejlighed, som han kan beholde gennem hele sin studietid.

Og så er han forresten ikke kommet ind på sit drømme-studie endnu. Han søger nemlig ind gennem kvote 1, og her er der først ansøgningsfrist 5. juli.

- Man kan ikke vide, om jeg kommer ind, men jeg satser på det, for mit snit er på 11. Og nej, det er ikke musik, jeg skal læse, men et særligt ingeniørstudie, der hedder global management and manufacturing, og som man kun kan læse i Odense eller i Herning, siger han.

At det bliver SDU i Odense, som får Mikkel Liep Nielsens ansøgning skyldes mest, at hans gymnasiekammerat Magnus bor i byen, og at man kan komme til Tinderbox.

- Jeg var med på Tinderbox sidste år, og jeg kommer helt sikkert tilbage i år, og så håber jeg samtidig at kunne se på en lejlighed. Også gerne før, siger han.

Brugte en uge på projektet

Mikkel Liep Nielsen er sikker på, at sangen nok skal give pote. Eksponeringen er 50 gange større end ved at almindeligt Facebook-opslag, anslår han, og nu har også den lokale avis kontaktet ham. For hvordan finder man på at skrive en sang om den bolig, man søger?

- Min far spiller guitar, og jeg har før lavet noget elektronisk musik, så jeg satte mig ned og skrev sangen. Jeg begyndte faktisk i februar, men så tog jeg den frem for tre uger siden og gjorde den færdig, da min ven Alexander Menzel, der er rigtig god til at lave videoer, ville lave én med mig. Sammenlagt har jeg nok brugt en uges arbejde på det hele, siger han.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.