Papas Papbar bliver navnet på en ny brætspilscafé i Odense, der forventes at åbne i foråret

Odense: Brætspil er mere end Bezzerwizzer, Matador, Mastermind og Ludo.

Det vil 32-årige Jens Neumann bevise over for odenseanerne. Til foråret åbner han Odenses første rene bræt-spilscafé, Papas Papbar.

- Der bliver et gigantisk udvalg. Vi starter formentlig med omkring 300 titler. Man vil godt kunne komme ind uden at spille brætspil, og der vil også være øl, te, kaffe og lidt mad at købe, men det er spillene, der bliver omdrejningspunktet, siger Jens Neumann.

Personalet vil hjælpe med regler, hvis man ikke lige kender et spil, og de vil også være klar med en anbefaling, sådan at man ikke taber modet eller falder i svime over at skulle vælge et ud af 300 brætspil.

- Vi kommer til at have alle de klassiske spil, men der bliver også spil, folk sikkert aldrig har hørt om, siger han.

Lokaler på plads i næste uge

Hvor Papas Papbar skal ligge, ligger endnu ikke fast. Og hvornår, det åbner, er også for tidligt at sige.

- Jeg kan sige så meget, at det bliver i centrum, og at vi håber på at kunne åbne engang til april eller maj. Jeg forventer, at lokalerne er på plads senest i næste uge, fortæller Jens Neumann.

Nogle spil bliver gratis

Betalingsmodellen er ikke på plads endnu. Men som det ligger nu, vil det være sådan, at man kan spille en dag for 25 kroner. Nogle af spillene vil dog være gratis.

- Og så vil det også være muligt at købe et medlemskab, så man kan komme ind og spille, når man vil, fortæller Jens Neumann.

Og hvis du, i løbet af den tid du har brugt på at læse denne artikel, har spurgt dig selv, hvor navnet Papas Papbar stammer fra, så er svaret:

- Det er meget almindeligt blandt dem, der spiller meget brætspil, at bruge "pap" som et synonym for brætspil. Og Papa er ham den gamle far, du ser på vores logo, siger Jens Neumann.

Brætspilscaféer er kendt fra København og Aarhus.

København fik sin første i november 2014, da Bastard Café åbnede. I september sidste år åbnede Aarhus Brætspilscafé, og Aalborg Brætspilscafé åbnede 1. december sidste år.

Snart får Odense sin første.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
4
Odenses første brætspilscafé har fundet lokaler

Odenses første brætspilscafé har fundet lokaler

Man tvinges til at snakke sammen