Gigantisk kaffekop gør to go-kaffe endnu lettere

Kaffebaren på Rødegårdsvej 84 er formet som en stor to go-kaffekop. Og selvom det er vinter, fryser de ikke inde i koppen, for de har installeret en lille pejs. Foto: Helena Holmenlund Christensen

Gigantisk kaffekop gør to go-kaffe endnu lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremover behøver du slet ikke stå af cyklen for at få en kop kaffe. En udendørs kaffebar på Rødegårdsvej, Coffngo, har det som mission at gøre to go-kaffe endnu lettere.

Danmarks største kaffekop kalder de den. Den står midt på fortovet, som en kæmpe skulptur, men den gigantiske kaffekop kan mere end blot at stå der. Inde i kaffekoppen står Belinay og Gökhan Dölek, og de har siden 12. december langet kaffe, sandwich og kager over disken.

Kaffekoppen på Rødegårdsvej 84, Coffngo, serverer kaffe to go til de travle mennesker på farten, og for ægteparet Belinay og Gökhan Dölek har den udendørs kaffebar længe været en drøm.

- Jeg har taget en del uddannelser, og derfor har kaffe altid været min bedste ven. Jeg brænder for kvalitetskaffe, og som multimedie-designer og teknisk designer ville jeg gerne lave noget, som ikke bare var en skulptur, der blot skulle stå, men noget, som faktisk kunne tjene penge. Jeg føler, at jeg nu kan kalde mig designer, siger Gökhan Dölek.

Coffngo
Coffngo ligger på Rødegårdsvej 84, 5230 Odense M. Kaffebaren er ejet af Belinay og Gökhan Dölek og åbnede den 12. december.

Det er muligt at få sig en kop kaffe eller noget at spise fra 8 til 19 mandag til fredag, fra 11 til 19 lørdag og fra 11 til 17 søndag.

En cappuccino, latté eller varm chokolade koster 35 kroner, en sandwich 45 kroner og kager starter ved 22 kroner.
Coffngo har lange åbningstider. Mandag til lørdag kan du hente kaffe til klokken 19. Søndag- og helligdage er der åbent til 17.00. Foto: Helena Holmenlund Christensen
Coffngo har lange åbningstider. Mandag til lørdag kan du hente kaffe til klokken 19. Søndag- og helligdage er der åbent til 17.00. Foto: Helena Holmenlund Christensen

Kvaliteten i fokus

For Belinay og Gökhan Dölek er det vigtigt, at deres store kaffekop emmer af kvalitet. Af den grund har de valgt en hel særlig slags kaffebønner.

- Jeg smagte en fantastisk kaffe i London på et tidspunkt og fandt så frem til kaffeproducenten i Kenya. Jeg tog ned og besøgte dem, og så har vi fået vores første sending af kaffe leveret til Istanbul, hvor vi selv hentede det. Det er en arabica-bønne, og vi er det eneste sted i Danmark, man kan få netop den kaffe, siger Gökhan Dölek, der fortæller, at bønnerne først bliver kværnet, når kunden har bestilt sin kaffe, så den holder på smagen.

Belinay Dölek er ved at uddanne sig til markedsføringsøkonom. Parret gik igang med projektet i april, og det har både tidsmæssigt og økonomisk været en udfordring.

- Det har været utroligt hårdt. Vi har begge været på SU imens, så vi har virkelig måtte gå på kompromis og lægge alt det fra, vi kunne, for det har kostet over en kvart million at starte Coffngo. Og så har vi samtidig en datter på halvandet år, som vi også har skulle forsørge og bruge tid med. Så når vi var hjemme, fokuserede vi fuldt ud på hende, og når hun blev lagt i seng, tog vi arbejdet frem og brugte nattetimerne på det, siger Gökhan Dölek.

For at spare penge har parret selv lavet alt arbejdet med at starte coffngo - selv svejsningen af den 4,5 ton kaffekop af jern. Derudover har det været en stor opgave at få alle tilladelser i hus til kaffebaren, som ligger halvt på Superbrugsens grund og halvt på kommunal grund.

Drive in for cykler

Gökhan og Belinay Dölek ønskede at starte deres egen kaffebar eller café, men ifølge dem tvang den store konkurrence på café-markedet dem til at tænke innovativt og anderledes.

- Vi ser det som et drive-in for cykler, hvor du ikke behøver at låse din cykel og stå i kø for at få en kop kaffe. Her kan du tage cyklen med hen og hente din kaffe og så cykle videre. Vi håber, at det bliver et in-sted for de mange studerende, der passerer hver dag. At det bliver et samlingssted for universitetsstuderende, naboer og kaffeelskere, siger Belinay Dölek.

Og parret benægter ikke, at sæsonen er udfordrende, når man starter en udendørs kaffebar.

- Vi glæder os til sommer og varme, siger Belinay Dölek.

Håb om en kæde

Sommer og varme kommer hurtigere, end man aner, og til den tid håber Gökhan og Belinay Dölek at kunne starte deres anden kaffebar - gerne i et shoppingcenter.

- Det kunne for eksempel være i Rosengårdcentret - eller i for eksempel Fields, hvis vi tænker stort og går uden for Fyn, siger Gökhan Dölek.

- Det er virkelig dejligt at have sit eget. Der er ingen, der kigger en over skulderen, og man har et stort ansvar. Det gør også, at vi kan tillade os at give en ekstra service - en lille risengrød eller et stykke chokolade med til kaffen, siger Belinay.

Hvis den store kaffekop på Rødegårdsvej giver en tilfredsstillende plus til sommer, skulle en ny kaffebar gerne poppe op. Indtil da står ægteparret klar med en hurtig to go-kaffe til universitetsstuderende, naboer og byens kaffeelskere.

Gigantisk kaffekop gør to go-kaffe endnu lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce