Lektor fra Økonomisk Institut på Aarhus Universitet konkluderer, at etnisk baserede netværk hjælper mange flygtninge i arbejde.

Lektor Anna Piil Damm fra Økonomisk Institut på Aarhus Universitet har undersøgt, hvor det er godt at bo for flygtninge, der kommer til en ny kommune, hvis de skal i arbejde. Men der er forskel på, hvad der er godt for de voksne og for børnene.

- Min forskning har set på de flygtninge, som blev boligplaceret mellem 1986 og 1998. Og hvis man følger mandlige flygtninge i seks år efter, de har fået asyl og fik en bolig i et belastet, socialt boligbyggeri, klarede de sig i gennemsnit lige så godt på arbejdsmarkedet, som de flygtninge, der blev placeret andre steder, siger Anna Piil Damm.

Hun mener, det skyldes, at en betydelig del af de ikke-vestlige flygtninge fandt deres seneste job via et netværk. Og tre ud af fire af dem, som fandt det via deres netværk, fandt det via en anden indvandrer.

- Det er altså de etnisk baserede netværk, der i høj grad hjælper dem i arbejde. Supplerende analyser har vist, at det øger deres sandsynlighed for at få et job, hvis de bliver boligplaceret i et boligområde, hvor en høj andel af de ikke-vestlige indvandrere allerede har et job. Og det øger også deres indtjening, siger Anna Piil Damm.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag eller på Mitfyn.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).