Tusinder strømmede lørdag aften til Dyrskuepladsen for at opleve 80'er-ikonerne Duran Duran.
ODENSE: De leverede sikre hits i 80'erne.

Girls On Film, Rio, Hungry Like The Wolf og endelig A View To A Kill til den fjortende James Bond-film med Roger Moore i hovedrollen.

For folk i 40'erne og opefter er det som at genkalde sig firserfesterne med den tids musikalske konger og ikoner.

Firserstemning var der igen i aftes, da Duran Duran gik på scenen ved velgørenhedskoncerten på Dyrskuepladsen.

Næsten på slaget 19 gik drengene, der ligesom deres publikum er blevet voksne, på scenen med en lyd, som var det tilbage i de pastel-farvede firsere.

Startede med det nye

Men gik folk efter de gamle hits, måtte de vente, for Duran Duran lagde ud med de seneste numre fra Red Carpet Massacre - albummet, der banede vejen for bandets comeback og fortrængte nedturen fra 90'erne.

Først efter to numre, der var nærmest ukendte for de fleste, fik publikum, hvad de var kommet efter med Hungry Like The Wolf, mens forsangeren, Simon Le Bon, havde budt velkommen på dansk med typisk engelsk dialekt.

Tilbage efter nedturen

Duran Duran - drengene fra Birmingham, der efter mange års nedtur atter blomstrede op i 2003 ved at blive hædret ved MTV Video Music Awards - var for de fleste dagens trækplaster.

Forinden havde bands som Zididada, Hej Matematik og Saybia sat gang i publikum.

Det var i aftes ikke muligt at få oplyst fra koncertarrangør Jan Thybo, hvor mange billetter, der var solgt, men en kontrollør gættede på 12.000.

Og sammen med musikken kunne publikum glæde sig over at have doneret en ti-krone fra hver solgt billet til Unicef-indsamlingen til glæde for skolebørn i Bolivia.

Pomadedrengene med de udødelige popklassikere fortsætter deres turné - og det gør de i dag med en koncert i KB Hallen i København.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Uvist hvad Unicef får fra koncert