Gensyn med Kunsthallen


Gensyn med Kunsthallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOR FULD MUSIK: Kronprinsparret var mere til musik end mad, da de besøgte Brandts
For godt 10 måneder siden var kronprins Frederik i Kunsthallen på Brandts Klædefabrik for at være med til at åbne sin mors udstilling "Landskabets sjæl". Den dag blev han modtaget af rigtig mange mennesker.

I går vendte han tilbage med sin kone.

Og til endnu flere ventende odenseanere.

Et helt menneskehav, der bølgede i takt med rytmen, som det ene australske band efter det andet plantede i publikum.

Lyden satte sig tydeligvis også i de kongelige kroppe.

Fra første færd havde de svært ved at stå stille.

Og senere viste det sig, at deres kongelige maver var mere sultne efter den levende musik og de ventende masser end den mad, som i dagens anledning var stillet frem midt i udstillingen.

Mens de fleste fra den samlede presse var kørt forkert og sad fast i deres bus et sted i Vollsmose, holdt Mary og Frederik tidsplanen med en margen på tre minutter, da de ankom til udstillingsbygningen via indgangen i Grønnegade.

Allerede på vej til den nye bygning så Kronprinsessen sit snit til at vinke til den ventede mængde fra bygningens nye glasgang.

Og da de kort efter stod ansigt til ansigt med kunsten, stak Kronprinsen sin højre fod ud og trykkede let på værket - som for at tjekke, om det nu også var tørt.

- Vi ville lave en radikal indvielse af rummet, fortalte Kunsthallens direktør Karsten Ohrt til det nikkende tronfølgerpar.

- Og det lykkedes, sagde en smilende Anker Boye, der som det øvrige følge holdt sig i baggrunden, mens Frederik og Mary så sig nysgerrigt omkring.

De vigtige vink

Mary trådte et par skridt tilbage på de centimeterhøje hæle for at studere de kradse farver, som hun faktisk kunne have stiftet bekendtskab med hjemme i Australien, for dér har Katharina Grosse ifølge Karsten Ohrt udstillet hele to gange.

Men kunstneren var ny for både Kronprinsessen og Kronprinsen, og det rådede Kunsthallens souschef Lene Burkard bod på.

- Ja. Ja. Ja, lyttede de, inden besøget blev afsluttet med en let anretning og vue og vink til folket. Det sidste var ikke mindst en vigtig del for parret.

Lidt før tid

- Kronprinsen fortalte mig, at det ikke har været slemt at skulle møde så mange mennesker på så få dage. Han sagde, at det er til at blive høj af at møde al den glæde, genfortalte Karsten Ohrt, da der var blevet vinket af.

Lidt før tidsplanen krævede det. For selv om kronprinsparret var mætte og glade, var de efterhånden også trætte, sagde han.

Gensyn med Kunsthallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce