Genbrugsstation er klar til genåbning

En computergrafik af den nyrenoverede genbrugsstation på Rugårdsvej i Villestofte.

Genbrugsstation er klar til genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter total renovering er stationen topmoderne og brugervenlig

Villestofte: Lørdag slår genbrugsstationen på Rugårdsvej igen porten op for kunderne efter en total renovering, der har varet et halvt års tid.

Flere steder er kørebanen hævet og containerne sænkede, så det bliver let at læsse især det tunge affald af. Kunder, der kommer med haveaffald, vil kunne læsse det ned fra en rampe frem for at skulle løfte det op i en container som før.

Flere containere

Pladsen er blevet dobbelt så stor, så der er blevet plads til flere containere.

Det betyder, at man nu også kan aflevere mursten til genbrug samt toiletter og håndvaske til genanvendelse. En container til flamingo er der også blevet plads til - og en til rent træ, så det ikke bliver brændt, men i stedet genanvendt til spånplader.

Bæredygtigt byggeri

Selve mandskabshuset er bygget af brugte mursten, der er solceller på taget, som bidrager til pladsens strømforsyning, og loftet består af Troldtex-plader med bæredygtighedsstemplet Cradle2Cradle.

Klimatilpasset belægning

Også asfalten er speciel: Det er en såkaldt permeabel asfalt, hvor regnvandet kan trænge ned igennem.

Asfalten er lagt i samarbejde med Vandcenter Syd, som ønsker at teste den nye type asfalt på forskellige lokaliteter i byen for at drage erfaring med, hvordan det virker.

Det er så vidt vides den første genbrugsstation i Danmark med asfalt, der er klimatilpasset ved at holde regnvandet på egen matri-kel.

Odense Renovation opfordrer folk til at kigge forbi fra kl. ni til en kop kaffe og et rundstykke - og for at se hvor flot og brugervenlig den nye genbrugsstation i Villestofte tager sig ud.

Genbrugsstation er klar til genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce