Gastro-håndværkere i Odense: Drømmer stort i gammelt autoværksted

Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen i det, der gerne skulle stå klar som byens nye gourmet-restaurant 11. november, hvor Aro åbner. De rå lokaler, der tidligere husede autoværksted, skal beholde sin charme, men samtidig indbyde til at bruge timevis på op mod syv retter. Foto: Klaus Knakkergaard

Gastro-håndværkere i Odense: Drømmer stort i gammelt autoværksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østerbro har potentiale til at blive Odenses svar på Kødbyen i København.
Det mener to kokke med erfaring fra Michelin-restauranter, der åbner ny restaurant i tidligere autoværksted.

Nogle gange skal man se det gode i det gale, før det bliver genialt. Og de ingredienser er til stede i Odenses nyeste restaurant, Aro, der slår dørene op 11. november.

For hør lige her: Naboen til den ene side er en maskinfabrik, til den anden ligger en nedlagt låsesmed. Bagved går jernbanen, og overfor er en byggeplads.

Den kombination vil formentlig få de fleste fynboer til at slå armene over kors og sige: "Det går aller!". Men nogen skal jo forsøge sig, og Østerbros industrielle miljø er dybest set skabt til en gourmetrestaurant, mener de to, der gør det.

- Hvis du ser på Kødbyen i København, så var det lidt samme udvikling, den skulle igennem. I dag er det jo af de mest driftige steder. Hvorfor skulle Østerbro ikke blive det samme? Hvis vi rammer den her rigtigt, så kan vi blive foregangsmænd for en helt ny del af Odenses centrum. Det kunne være ret vildt, siger Bjørn Jacobsen.

Det er ham, du kommer til at møde side om side med medejer Christoffer Schärfe i den nye restaurant. Det her bliver deres legeplads. Her vil de lave den mad, de selv drømmer om at spise, og deres cv efterlader et krystalklart indtryk af, at de to drømmer gode, saftige drømme.

Samtidig er vi også bevidst om, at vi skal holde det på et prismæssigt niveau, der gør, at vi også lykkes med at vænne folk til at komme ud i den her del af byen.
Restaurant Aro
Restauranten er opkaldt efter naboen Aro MaskinfabrikØsterbro 32.

Åbent om aftenen torsdag-lørdag.

Christoffer Schärfe kan du allerede nu stifte bekendtskab med, hvis du besøger Kok og Vin i St. Gråbrødrestræde. Den er han nemlig medejer af, og derudover kan han skrive restauranter som Hotel d'Angleterre, Pluto og ikke mindst trestjernede Geranium på cv'et.

Bjørn Jacobsen jonglerer med navne som Le Sommelier og WD50 i New York på sit cv, og så er han en del af ejerkredsen bag de københavnske Pluto, Gorilla, Otto og Jagger.

- Men det her bliver noget lidt anderledes. Der bliver plads til cirka 25 gæster, og det bliver kun Bjørn og jeg i køkkenet. Vi tager tempoet ned og giver os tid til at lege og give plads til de ambitioner, vi har. Samtidig er vi også bevidst om, at vi skal holde det på et prismæssigt niveau, der gør, at vi også lykkes med at vænne folk til at komme ud i den her del af byen, siger Christoffer Schärfe.

Det betyder, at du skal forvente retter til cirka hundrede kroner stykket. Du kan give den gas og tage syv af slagsen, men du kan også nøjes med omkring fire for at blive mæt. Råvarerne vil du ofte se Bjørn Jacobsen komme trillende med fra sin nyerhvervede præstegård i Bovense mellem Nyborg og Kerteminde. Det gælder både grøntsager og kød ... om Bjørn vil og kan det.

- Da jeg slagtede den første gris, blev jeg helt trist. Det er økologiske frilandsgrise, der får lov til at rende rundt på det meste af gården, og så får man et forhold til dem. Så jeg græd en smule, da den første blev slagtet. Nu må vi se, om jeg bliver bedre til det, eller om det ender med, at vi serverer ren vegetarmad, siger Bjørn Jacobsen og griner.

Men egentlig er det sigende for de to kokke, at de vil have så stort kendskab til råvarerne som overhovedet muligt. Det er udgangspunktet for alt, hvad de to foretager sig på Østerbro: at gøre det gennemført. Så må tiden vise, om det er det galt eller genialt.

Gastro-håndværkere i Odense: Drømmer stort i gammelt autoværksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce