Gartnerbyen tager form: Forvandlingen er i fuld gang

Blokkene med ungdomsboliger og familieboliger ligger i forlængelse af hinanden og i den østligste del af Gartnerbyen, der grænser op til jernbanen. Foto: Michael Bager

Gartnerbyen tager form: Forvandlingen er i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den storstilede omdannelse af Gasa-området i Bolbro tog et skridt på vejen med rejsegilde over lejeboliger, der er klar til indflytning til sommer.

Gasa er væk fra Bolbro, og nu er Gartnerbyen så småt ved at tage form. Der er stadig et stykke tid til 2025, hvor området mellem Middelfartvej, jernbanen, Langesøstien og Christmas Møllers Vej, er planlagt til at stå færdigt som en hel lille bydel med anslået 3000 indbyggere - hvilket er nogenlunde det samme som indbyggertallet i Nørre Aaby.

Tirsdag eftermiddag blev der taget et væsentlig skridt på vejen med rejsegilde for 153 boliger fordelt på fem etager. Odense Boligselskab er bygherre på 88 almene familieboliger, og Arbejdernes Boligforening er bygherre på 85 almene ungdomsboliger. De ligger i to byggefelter lige ved siden af hinanden og klos op ad jernbanen.

Det er entreprenørvirksomheden Skjøde Knudsen A/S, som står bag den overordnede forvandling af Gasa-området til Gartnerbyen. Skjødes direktør Allan Nielsen fortæller, at man af logistiske årsager er begyndt den gigantiske omdannelse ved jernbanen, og at man gradvis vil arbejde sig vestover i området. I de næste fem måneder vil arbejdet med at realisere Gartnerbyen være præget af, at Gasas mægtige lagerhal skal rives ned.

Rejsegildet blev holdt i Gasas store lagerhal, som ligger centralt i det område, der bliver til Gartnerbyen. Gasa er flyttet ny, og arbejdet med at nedrive hallen går i gang om et par dage og vil vare cirka fem måneder.  Foto: Michael Bager
Rejsegildet blev holdt i Gasas store lagerhal, som ligger centralt i det område, der bliver til Gartnerbyen. Gasa er flyttet ny, og arbejdet med at nedrive hallen går i gang om et par dage og vil vare cirka fem måneder. Foto: Michael Bager

Klar til sommer

Fælles for boligerne, der blev fejret med rejsegilde, er, at de er tegnet af Skala Arkitekter, og at de vil være indflytningsklare efter sommerferien. Således vil Arbejdernes Boligforenings 85 ungdomsboliger være klar til studiestart. De bliver hver på 50 kvadratmeter til en husleje på 3800 kr. om måneden.

Odense Boligselskabs formand, René Bøye, fortæller, at de, der flytter ind i Arbejdernes Boligforenings ungdomsboliger, med lidt snilde kan blive i området. Halvdelen af de almene familieboliger, Odense Boligselskab opfører i Gartnerbyen, vil være på 54 kvadratmeter og dermed ideelle til et ungt par, der måske flytter fra ungdomsboligerne, lyder det fra René Bøye. Knap halvdelen af boligerne bliver på 65 kvadratmeter, og endelig bliver der fem endelejligheder på godt 90 kvadratmeter, fortæller René Bøye.

Med en venteliste, der er næsten lige så lang som listen over boligselskabets 1600 boliger, er der god brug for de nye lejligheder i Gartnerbyen, vurderer René Bøye.

Blokken med almene familieboliger har Odense Boligselskab som bygherre.  Foto: Michael Bager
Blokken med almene familieboliger har Odense Boligselskab som bygherre. Foto: Michael Bager

Bindeled til Bolbro

Borgmester Peter Rahbæk Juel var med til at festligholde rejsegildet, som meget praktisk fandt sted indendøre i den mægtige Gasa-lagerhal, der er forsvundet om fem måneder. Inden der blev serveret pølser og ribbenssandwich fra Søren Banjo med Cocio ad libitum, talte borgmesteren og jokede med, at kommunen er med til at gøre god reklame for Gartnerbyen.

Al den stund at trafikken ad Middelfartvej hen over jernbaneviadukten på grund af letbanebyggeriet går så langsomt, at der er masser af tid til at kigge ned på det store byggeprojekt.

Mere alvorligt glædede Peter Rahbæk Juel sig over, at det ikke bare er nye boliger, som skyder op, mens også noget, der binder byen og Bolbro sammen.

- Gartnerbyen trækker Bolbro tættere på byen og blander kortene, lød det fra borgmesteren med tanke på at Bolbro i kraft af befolkningssammensætningen har et lidt blakket ry.

Men der er altså stadig nogle år til Gartnerbyen er helt færdigudviklet. Til den tid, som Skjøde-direktør Allan Nielsen anslår vil være 2025, er der 140.000 etagekvadratmeter og et sted mellem 1400 og 1500 boliger i området.

Tessa Johansen er formand for Arbejdernes Boligforening Odense, der er bygherre på ungdomsboligerne.  Foto: Michael Bager
Tessa Johansen er formand for Arbejdernes Boligforening Odense, der er bygherre på ungdomsboligerne. Foto: Michael Bager
Mens håndværkerne stod i kø efter pølser, ribbenssandwich og Cocio var der tid til en passiar mellem borgmesteren (med ryggen til), Skjøde-direktør Allan Nielsen og René Bøye, formand for Odense Boligselskab.  Foto: Michael Bager
Mens håndværkerne stod i kø efter pølser, ribbenssandwich og Cocio var der tid til en passiar mellem borgmesteren (med ryggen til), Skjøde-direktør Allan Nielsen og René Bøye, formand for Odense Boligselskab. Foto: Michael Bager

Gartnerbyen tager form: Forvandlingen er i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce