Gartnerbyen ligger lunt i letbanesvinget

Allan Nielsen, direktør for Skjøde. Han har for vane at "kikke over hækken" for at se, om der rører sig et nyt spændende projekt for hans virksomhed.

Gartnerbyen ligger lunt i letbanesvinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedslidt industri- og lagerområde ryddes - Bolbro slipper for 30.000-40.000 årlige lastvogntog og et slidt image får en opstramning

Odense: Bolbro får mulighed for at slippe af med sit særlige image som Odenses Bolbronx. Bydelen fornys gennemgribende, når "Gartnerbyen" over de næste 7-10 år bliver en realitet. Flere tusind beboere kan flytte til et helt nyt byggeri, der kommer til at bestå af de fleste boligformer. Der bliver store townhouses til familier, seniorboliger og ungdomsboliger. Og det bliver op til de nye indflyttere, om de vil eje eller leje. For begge boligformer kommer i spil på arealet. Det forlades af Gasa - Gartnernes Salgsorganisation - der rykker sine aktiviteter ud til motorvejen i industrikvarteret i Højme.

Med flytningen af Gasa slipper bydelen omkring Odense Idrætspark for en masse tung trafik. Der kommer i snit 30.000-40.000 lastvognstog med blomster og potteplanter til og fra komplekset, og den trafik stopper helt.

- Samtidig bliver Gasa i Odense. Det er en dejlig dag for Odense, sagde rådmand Jane Jegind (V), der i by- og kulturforvaltningen har samarbejdet med parterne om en løsning omkring grundens fremtid.

Nu fremhævede nogle af de positive effekter, den nye bydel fører med sig. Den nærliggende Odense Idrætspark får mulighed for at indlogere officials og sportsudøvere i et planlagt hotel på grunden, og med en beliggenhed tæt på byen med letbanen lige i svinget, vil boligområdet blive attraktivt både for unge og ældre.

- Bolbro har et image, som en ny bydel med så mange beboere kommer til at påvirke, mener borgmester Peter Rahbæk Juel.
- Bolbro har et image, som en ny bydel med så mange beboere kommer til at påvirke, mener borgmester Peter Rahbæk Juel.

Udeliv og lommeparker

Odense Boligselskab og Arbejdernes Boligforening er med i de første etaper af boligerne, hvor de første er klar til indflytning sommeren 2019. Det er almene boliger og ungdomsboliger, der bygges først. Arbejdet med at rive ned er allerede begyndt, men før Gasa er etableret i sit nye hovedkvarter nær motorvejen, er bygningerne stadig i brug.

- Vores arkitekter arbejder med et kraftigt varieret byggeri, der har en vigtig ting til fælles. Der skal være plads til udeliv. Enten i "lommeparker" og legepladser eller terrasser og altaner. Når man om eftermiddagen har fri, skal man komme hjem til en bolig, der er lys. Terrasserne er vestvendt. 1. februar går selve byggeriet i gang, lover Allan Nielsen, administrerende direktør for Skjøde Knudsen A/S. Sammen med Pensionsselskabet PFA har Skjøde købt Gasa-grunden. Det er sket i en fælles arealudviklingsselskab, som over de næste 7-10 år udvikler, designer og bygger "Gartnerbyen".

- At jeg lige fik øje på Gasa som en mulig ny stor bydel, skyldes vores engagement i Odense Offentlige Slagtehuse, som vi har renoveret og ombygget. Jeg har det med at kikke "op over hegnet" for at se, hvad der sker på den anden side. Her var det lige på den anden side af jernbanen. I godt et par år har jeg arbejdet intenst på at få godkendt planen om at boligudvikle området, siger Allan Nielsen.

Industricirkel med boliger

- Gartnerbyen får betydning for Bolbros selvfølelse. Byggeriet ligger tæt op ad byen og vil binde Bolbro tættere til centrum. Letbanen kommer om hjørnet og vil forstærke denne effekt. På alle måder er det et fantastisk projekt, et signaturprojekt for Odense. Det er den gamle industribys snart forladte produktionsarealer, der kommer i spil til byfortætning. Byggeriet vil forandre det negative til noget positivt. Der har været så mange personer og selskaber inde over for at gøre byggeriet muligt, så det mindre næsten om et klassisk andelsprojekt, sagde borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Med et nyt, stort skib sat i søen, er det nærliggende at spørge ind til det næste.

- Nej, der er ingen konkrete projekter lige nu. Intuitivt kommer jeg til at se på den anden side af banen tættere på byen. Der ligger et stort område ud til Grønløkkevej. Men det er ikke andet end en tanke som jo ligger lige for, siger borgmesteren.

Samme tanker har direktør Allan Nielsen for Skjøde A/S gjort sig. Han kunne sagtens forestille sig, at der også her var basis for både boliger, butikker og måske kontorer.

- Det er naturligt, at industricirklen omkring det gamle Odense bliver fuldt urbaniseret, siger borgmesteren.

 

Gartnerbyen ligger lunt i letbanesvinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce