Gangsta-rappere, pladepushere og Boogie-aften

Amin Safari og udviklingschef i Odense & Co, Ronnie Hansen, har lavet et sær-arrangement til den anmelderroste film om gangsta-rap gruppen N.W.A. og deres debutalbum, Straight Outta Compton. Aftenen begynder hos Record Pusher i Overgade og slutter på Boogie i Nørregade. Arkivfoto

Gangsta-rappere, pladepushere og Boogie-aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyt til musikken, se filmen og gå i byen bagefter - tilbud i forbindelse med filmpremiere torsdag aften.

Når filmen Straight Outta Compton om rapgruppen N.W.A. torsdag har premiere i en lang række danske byer, bliver der gjort lidt ekstra ud af det i Odense.

Her står eventmageren Amin Safari og Ronnie Hansen, udviklingschef i Odense & Co., bag et tilbud, som begynder hos Record Pusher i Overgade og ender på Boogie i Nørregade. Indimellem indtages filmen i den store sal i Nordisk Films Biografer i Odense Banegård Center.

Debutalbummet Straight Outta Compton er en klassiker i dag, fordi det som et af de første album stod for rå, uforfalsket gangsta-rap med tekster, der beskrev det voldelige liv på gaden og den sorte underklasses liv i slumkvartererne. Men det var også et album, som mødte kritik, fordi det i manges øjne forherligede vold, stoffer og et had til politiet og kvinder.

Albummet var skruet sammen af folk som blandt andre Dr. Dre og Ice Cube - den første er i dag den rigeste mand i hiphop efter salget af Beats by Dr. Dre til Apple, mens Ice Cube, som også er millionær, regnes som en af hiphoppens bedste historiefortællere.

Da filmen på 147 minutter havde premiere i USA, overraskede modtagelsen i den grad producenterne. Den toppede hitlisten med det samme og har generelt fået gode anmeldelser. Nogle steder fulgte der også voldelige optøjer med.

- Men det har været i stater, hvor det har været lovligt at bære våben, så det kan man ikke rigtig sammenligne med Danmark, forklarer Amin Safari.

Filmen er ifølge meldingerne fra USA centreret om de forskellige aspekter ved at lave musik - om de forretningsmæssige tilbud og personlige relationers betydning. Om de begivenheder, der afføder teksterne, og hvordan musikken slår tilbage på livet. Og om de institutioner og virksomheder, der er afhængige af musikken og støtter musikken og musikerne.

Alt sammen belyser det N.W.A.s storhed og fald.

I begyndelsen var det ikke meningen, at filmen skulle komme til Danmark, men siden har en stor interesse og en underskriftsindsamling betydet, at filmen får premiere i 12 byer landet over.

Der er stadig ledige billetter til begivenheden - man kan tilmelde sig via Facebook eller på sms til 60 21 59 33.

Gangsta-rappere, pladepushere og Boogie-aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce