Gaffa-prisen er musikernes julefrokost

The Minds of 99 modtog for en måned siden en Steppeulv-pris som "Årets Danske Liveband". Torsdag aften fik de prisen for "Årets Danske Rockudgivelse" for ep'en "Solkongen (del 1)". Foto: Birgitte Carol Heiberg

Gaffa-prisen er musikernes julefrokost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsanger Niels Brandt fra The Minds of 99 har set frem til årets Gaffa-prisfest, hvor bandet er nomineret til tre priser. Avisen talte med ham, inden bandet satte prisfesten i gang.

Ét af de danske bands, der har været nomineret til flest musikpriser de seneste år, er københavnske The Minds of 99. Bandet har blandt andet været nomineret til og vundet Carls Prisen, Steppeulven samt flere Gaffa-priser.

Forsanger Niels Brandt fremhæver dog Gaffa-prisfesten som noget helt særligt.

- Gaffa-prisfesten har et ry for at være musikernes julefrokost. Det er den prisfest, hvor alle bliver mest stive. Sådan har det i hvert fald været de år, vi har deltaget. Vi var desværre ikke med sidste år i Odeon, så vi glæder os til at se, om det stadig er et brag af en fest og efterfest, siger Niels Brandt.

Han påskønner også, at Gaffa-pristen er meget nede på jorden, da andre prisfester med hans ord kan være lidt "uptight".

- Det er generelt mere løssluppent til Gaffa-prisfesten, så det gør det lettere for os at slappe af. Vi skal også åbne årets show, så når vi har været på scenen, kan vi bare give den gas. For to år siden var jeg fuldstændig væk på Bremen, og jeg satser på at give slip på samme måde i Odeon, konstaterer Niels Brandt.

Folket har stemt

Ved årets prisfest er The Minds of 99 nomineret til tre priser: "Årets Danske Band", "Årets Dansk Rockudgivelse" samt "Årets Danske Livenavn". Niels Brandt troede egentlig kun, at bandet var nomineret i to kategorier.

- Hvad? Er vi nomineret i tre? Det havde vi ikke lige fanget. Det er sgu da gode nyheder, udbryder han.

Af de tre priser er der ingen, han hellere vil vinde end andre.

- Vi vil fucking vinde dem alle sammen. Det er ikke nogen, jeg hellere vil vinde end andre. Vi har kun vundet én Gaffa-pris indtil videre, og det er for lidt, siger Niels Brandt.

Noget andet, han sætter pris på ved Gaffa-prisfesten, er, at det er publikums stemmer, der afgør, hvem der vinder.

- Det betyder meget for mig, at det er folket, der har stemt. Ikke en jury eller et ligegyldigt elitært akademi, der ikke har noget med almindelige mennesker at gøre. Jeg lægger ikke skjul på, at Gaffa-priserne er én af dem, man er mest stolt af som musiker. De har virkelig noget tyngde, siger Niels Brandt.

Gaffa-prisen er musikernes julefrokost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce