Gaffa-pris: Hjalmer hepper på Hugo

Hjalmer Larsen er søn af Kim Larsen. Dermed var han den anden "legende-søn", som var nomineret som årets nye danske navn, da Thomas Helmigs søn Hugo var nomineret i samme kategori. Det blev dog unge Helmig, som løb med prisen. Foto: Kim Rune

Gaffa-pris: Hjalmer hepper på Hugo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For præcis et år siden optrådte Hjalmer Larsen for første gang som Hjalmer til Odeons åbningsfest. Torsdag aften er han for tilbage i kulturhuset, som ligger 100 meter fra hans barndomshjem.

For et år siden stod den dengang 20-årige Hjalmer Larsen alene på scenen i Odeon. Som den første musiker nogensinde på den enorme scene. Han glemmer aldrig, hvor ekstremt nervøs han var foran de 1700 tilskuere.

Torsdag aften er han for første gang tilbage i Odeon til Gaffa-prisen, hvor han er nomineret i kategorien "Årets Nye Danske Navn".

- Det er sygt at tænke på, at jeg stod på scenen som Hjalmer for første gang for et år siden. Blot en uge efter jeg havde udsendt min første single. Denne nominering er en fornem afrunding på de første 12 måneder som Hjalmer, siger den 21-musiker fra den røde løber, hvor det vrimler med musikerkolleger og pressefolk.

Han er benovet over at være nomineret i kategorien, hvor de øvrige nominerede er Noah Carter, Emil Kruse, Hugo Helmig og Soleima.

- Det er et felt med fremragende musikere. Alene det, at jeg har fundet vej til én af de endelige fem nominerede, gør mig sindssyg stolt, siger Hjalmer.

Han krydser fingre for, men tror ikke på, at han vinder prisen.

- Jeg var helt blæst over Noah Carter på Roskilde Festival, og Hugo Helmig er vanvittig dygtig. Hvis jeg skulle nævne en favorit, må det nok blive Hugo. Det er i hvert fald ham, jeg hepper på. Han har virkelig fortjent at vinde. Soleima er mit andet bud, siger Hjalmer.

Cirklen er fuldendt

De fleste læsere vil nok være enige i, at det er en sjov detalje, at Kim Larsens og Thomas Helmigs sønner er nominerede i samme kategori samme år. Hjalmer er enig i, at det er finurligt.

- Hugo og jeg kommer på mange måder fra samme sted. Vi har begge fædre, som er kendte og elskede for deres musik gennem mange årtier. Vi er begge slået igennem på samme tid og har oplevet, hvor svært det kan være at skulle trodse de mange fordomme om, at det er lettere at slå igennem, hvis man er søn af en kendt musiker. Jeg kan fortælle, at det forholder sig stik modsat. Jeg har ikke fået noget foræret, siger Hjalmer.

Han synes, det er sjovt, at Hugo og han begyndte at lave musik på præcis samme tidspunkt.

- Det er ret sejt, at vi har truffet den beslutning på samme tid uden at kende hinanden. Det betyder meget, at jeg har lært Hugo at kende, da vi begge ved præcist, hvordan den anden har det. Vi har hinandens ryg på en eller anden måde, da vi ved, hvordan det er konstant at skulle forholde sig til sin fars rolle. Hvis nogen i hele Danmark ved, hvordan jeg har det indimellem, er det Hugo, siger Hjalmer.

Og tilføjer, at han i øvrigt er kæmpe Thomas Helmig-fan.

- Jeg har lyttet enormt meget til Thomas Helmig, og jeg ved, at min far holder rigtig meget af ham. At Hugo og jeg er nominerede fuldender på en måde cirklen. Det er faktisk ret smukt. Jeg føler i hvert fald, at jeg er en del af en god historie, siger Hjalmer.

Skræmmende oplevelse

Musikeren med den uundværlige tophat glæder sig til at kunne sidde på tilskuerrækkerne og nyde musikken i forhold til åbningen af Odeon i fjor.

- At stå på den enorme scene helt alene er det mest skræmmende, jeg har prøvet i mit liv. Derfor bliver det fedt at kunne sidde og slappe af i aften og nyde de optrædende. Og vide, hvor pissenervøse de må være. Jeg glæder mig især til at høre Scarlet Pleasure og The Minds of 99. Det er to vanvittigt dygtige livebands, siger Hjalmer.

Hans barndomshjem ligger 100 meter fra Odeon, hvilket gør det særligt at gæste kulturhuset.

- Da de begyndte at bygge huset, var jeg irriteret over, at jeg ikke længere kunne bruge nogle smutveje, som jeg altid havde brugt. Selv om jeg var hamrende nervøs for et år siden, fik jeg et godt indtryk af huset. Det er fedt for Odense, at man har så stort et sted, der kan danne rammen om en prominent fest som Gaffa-prisen. Det klæder i den grad byen, siger Hjalmer.

Gaffa-pris: Hjalmer hepper på Hugo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce