Opdateret

Fem unge i alderen 14-16 år blev tirsdag aften anholdt efter at have begået to gaderøverier i Odense med foldeknive.

En 14-årig, to 15-årige og to 16-årige, hvoraf den ene er en pige, blev tirsdag aften anholdt, efter politiet havde fået to meldinger om gaderøverier i Odense.

Første melding kom klokken 20.22, hvor to unge mænd med en foldekniv havde truet en 19-årig mand på Kertemindevej i Seden. De fik røvet sig til hans Iphone og pung, hvorefter de to teenagere kørte derfra på knallert.

Klokken 22.48 blev der meldt om et lignende gaderøveri. Denne gang var det sket på Lerchesvej ved havnen, hvor tre gerningsmænd truede en 19-årig mand med en foldekniv og stak af med Iphone og pung. Det fortæller vagtchef Kim Munksgaard.

- Den 19-årige tog derefter hen på sin arbejdsplads på havnen og loggede på computeren og søgte efter sin Iphone. Bagefter ringede han til os, siger Kim Munksgaard.

Med hundepatrulje anholdt politiet fire unge på Lerchesvej. De havde de to stjålne Iphones og de to punge på sig.

De fire blev anholdt omkring klokken 23 tirsdag aften, og afhøringen af dem førte til anholdelsen af en femte gerningsmand.

Politiet vil onsdag forsøge at få de to 15-årige og de to 16-årige fremstillet i grundlovsforhør. Den 14-årige dreng er blevet løsladt på grund af sin unge alder. De har alle tilknytning til Odense.

Politiet kalder to af gerningsmændene for hovedgerningsmænd. Det er et kærestepar, der er stukket af fra en institution på Kolding-egnen og som begge over den kriminelle lavalder, oplyser Ritzau.

  • fyens.dk