De to brødre fra Tarup mistænkes for at have begået et gaderøveri mod en 15-årig natten til søndag i Munke Mose og bliver nu varetægtsfængslet på døgninstitution.

Mandag eftermiddag valgte Retten i Odense at varetægtsfængsle to brødre fra Tarup på 15 og 16 år i henholdvis to uger og en måned på to separate døgninstitutioner. De er mistænkt for sammen at have begået et røveri mod en 15-årig dreng i Munke Mose natten søndag klokken 00.43. De to brødre, som blev anholdt natten til mandag, nægtede sig skyldige.

Til grund for varetægtsfængslingen lå blandt andet, at de to brødres forklaringer af, hvor de havde været lørdag aften, ikke stemte overens under grundlovsforhøret, hvor de to blev forhørt i forlængelse af hinanden. Anklageren bad først den yngste bror om at redegøre for, hvad han havde lavet lørdag.

- Min bror og jeg spiste ved 22-tiden, fordi vi havde fastet (det er ramadan, red.). Bagefter tog vi på vandpibecafé inde i Odense og kom hjem igen ved 23.30-tiden, sagde han.

Den 15-årige kunne ikke huske, hvilken vandpibecafé, der var tale om, hvor den lå, eller hvorfra de tog en taxa frem og tilbage, selvom han er opvokset i Odense.

Datoforvirring

Røveriet lørdag nat skulle være forløbet på en af stierne i Munke Mose, hvor den forudrettede 15-årige blev skubbet ned på en bænk, hvor den ene bror angiveligt skulle have holdt ham hårdt om halsen med armen, så han havde svært ved at trække vejret, mens den anden slog ham i maven. Derudover skulle de have truet med at brække hans næse, hvis ikke han gav dem sin taske. Han kom ikke til skade, men er lettere chokeret.

Den ældre bror, der i forvejen bor på en åben institution i Nyborg på grund af en tidligere dom for røveri og frihedsberøvelse, var hjemme på weekend. Hans forklaring var modstridende med brorens, da han fortalte, at det var om fredagen, de havde været på vandpibecafé, og lørdag var han sammen med en ven i Næsby og brugte aftenen på at pakke sin kuffert til en ferie.

- Jeg kan ikke huske datoerne, jeg regner med, at det var fredag, sagde han, da han blev konfronteret med diskrepansen, men tilføjede kort tid efter:

- Min bror må have ret. Jeg var ude med ham lørdag og sammen med min ven søndag.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
15
Munke Mose-røveri: Yderligere to drenge er blevet anholdt

Munke Mose-røveri: Yderligere to drenge er blevet anholdt

17
Gaderøveri i Munke Mose: 15-årig dreng er anholdt

Gaderøveri i Munke Mose: 15-årig dreng er anholdt

23
Gaderøveri i Munke Mose: 15-årig antastet af tre unge

Gaderøveri i Munke Mose: 15-årig antastet af tre unge