Gaderøvere sendt på flugt af fuldtræffer

Ved du noget om sagen? Så kontakt Fyns Politi på telefon 114. Arkivfoto: Michael Bager

Gaderøvere sendt på flugt af fuldtræffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet efterlyser to unge af anden etnisk oprindelse, som tog flugten efter kikset røveri-forsøg på Kløvermosevej i Odense, hvor den forurettede slog igen.

Hvis de to unge mænd, der natten til lørdag forsøgte sig med et gaderøveri på Kløvermosevej, har den opfattelse, at man risikofrit kan køre rundt om natten og overfalde folk, har de nu fået sig en anledning til at genoverveje den betragtning.

For da de natten mellem fredag og lørdag forsøgte at overfalde en 32-årig mand fra Odense, fik de en lærestreg.

Ifølge Fyns Politis vagchef Anders Furbo Therkelsen kom den 32-årige omkring klokken 02.45 gående ad Kløversmosevej på strækningen mellem Falen og Sdr. Boulevard, da de to gerningsmænd, der kom kørende i en bil, steg ud og begyndte at passe ham op. Blandt andet krævede de den 32-åriges mobiltelefon udleveret.

- Det nægter han og bliver så tildelt slag af de to gerningsmænd, oplyser vagtchefen.

Hårdt slag på kæben

Den 32-årige tog dog kampen op og slog igen.

- Han rammer den ene gerningsmand så hårdt på kæben, at han bliver sendt til jorden, siger Anders Furbo Therkelsen og fortæller videre:

- Gerningsmændene opgiver herefter deres forehavende, og medgerningsmanden får bakset ham, der ligger på jorden, ind i bilen, hvorefter de flygter.

Fyns Politi hører meget gerne fra folk, der eventuelt måtte have set noget. De to gerningsmænd beskrives som værende af anden etnisk oprindelse end dansk, men dansktalende.

Begge beskrives som 18-20 år, og den ene var iført en sort trøje med "Adidas" skrevet med hvidt på den ene arm.

- Bilen, de kørte i, beskrives som en sort bil, muligvis en Honda Civic, og den skulle være kørt i retning mod Falen efter episoden, siger Anders Furbo Therkelsen og tilføjer:

- Vi vil gerne høre om det, hvis nogen har set noget. Det kan f.eks. være en bil, der i det tidsrum er set forlade området i høj hastighed.

Lovligt nødværge

Om den 32-årige har boksebaggrund eller lignende, siden han så effektivt har evnet at forsvare sig, melder historien ikke noget om.

- Man må formentlig konstatere, han ramte bedre end de to gerningsmænd, siger Anders Furbo.

I øvrigt vurderer vagtchefen ikke, at sagens offer risikerer at ende som gerningsmand ved at have slået igen. Han vil næppe blive sigtet.

- Nej, her er vi inde under nødretsbestemmelserne. Hvis man bliver udsat for et igangværende røveri, hvor man bliver tildelt slag, så har man ret til at forsvare sig, så længe ens reaktion er nogenlunde proportionel med det, man selv er blevet udsat for.

- Havde han slået dem til plukfisk med et jernrør, havde det selvfølgelig været en anden sag, siger Anders Furbo Therkelsen.

Gaderøvere sendt på flugt af fuldtræffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce