Karrusels Gadefest fredag 8. september får 17 gadeværter, som forvandler Odenses gader, pladser og tage til en stor fælles fest. Som noget nyt flytter Gadefest-området væk fra Vestergade og Søndergade for at få sit epicenter omkring Kongestien og Grønnegade.

Karrusel har netop meldt ud, hvem der er udvalgt som gadeværter til årets festival. Der er hele 17 navne på listen, som blandt andet tæller "The Donalds" med en "Trump the Wall"-fest med iskolde fake news-drinks.

For første gang byder Sydfyn ind på at peppe gadefesten op, når musikkollektivet Palmen57 fra Svendborg medbringer særligt udvalgte dj's til at sætte gang i området omkring Brandts.

Studenterhuset flytter udendørs og skaber "Smash the Party volume 2" sammen med DJ & Producer Academy og Ninja Music.

- De bringer et line-up af unge talenter, etablerede elektroniske artister og en eufoisk feststemning med ud på Amfipladsen, forventer kommunikationschef for Karrusel Mai Øvlisen.

Bar Rar og Ecstasy Kalaha, som har plejet tømmermænd i Odense med deres søndagsessions går sammen om en fælles gadefest omkring skorstenen i Pantheons Passage.

- Drengenes visuelle vanvid udmønter sig blandt i lysende kæmpeterninger, som matcher Bar Rars fortryllende cocktails. Musikken står blandt andet Zookeepers og Flora Teknika by Jean Von Baden & Deborah for, siger Mai Øvlisen.

Pasfall på taget

Én af byens bedst renommerede natklubber, Slagteriet, som fik sig en nominering ved årets Danish DJ Awards, går sammen med klubkonceptet Chemistry Sessions, når de afholder deres fest "Rave the Block Down".

- De skaber et kæmpe udendørs klubrum af Ibiza-house, lys og lasere mellem altanerne på Bikubenkollegiet. Bagmændene står selv bag dj-pulten under navnet AXRG & Leker. AXRG var også nomineret til en Club Award og spillede på Magicbox i år, siger Mai Øvlisen.

I Farvergården opbygger undergrundscrewet Crackhouse et gademiljø med turntables, skaterbaner og hiphop-dansekonkurrencer.

- For fjerde år i træk skaber de en unik platform for upcoming dansere, inden for alle urbane dansegenrer, som battler løs mod hinanden, siger Mai Øvlisen.

Omkring Kongestien (p-pladsen mellem Brandts og Kongensgade) og Grønnegade placeres hele otte gadefester, hvilket gør området til epicenter for Karrusels Gadefest.

- Her kan publikum besøge Fælles Fredagsbar med kongespil og gedigne pop-hits i højttalerne. Lidt i samme dur skaber Bæstet 2.0 festivalstemning med et rullende, hjemmebygget lydsystem magen til dem på campingområdet på Roskilde Festival, siger Mai Øvlisen.

Karrusels langbordsmiddag på Restaurant Pasfalls tagterrasse er også et nyt element i gadefesten.

- Thomas Pasfall giver sin fortolkning af en langbordsmiddag med to forskellige menuer. Klokken 18.30 kan festglade folk snuppe en tidlig gourmetmenu og nå ned at feste på gaden, inden næste seating tager over klokken 20.30 med en fireretters menu, siger Mai Øvlisen.

Læs mere om programmet og gadeværterne på www.karrusel.dk/gadefest

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.